Kookospallot (sokeriton)

Kookospallot-2.jpg

Bongasin Ulrika Hofferin kirjasta Parempia herkkuja ilman sokeria, gluteenia ja maitoa tämän ihanan kuuloisen ohjeen ja oli pakko kokeilla. Kookospallot ovat herkkua, vaikkakin harvinaista sellaista. Olen joskus vuosia sitten tehnyt Esikoisen kanssa kookospalloja, joihin on tullut kaurahiutaleita, sokeria, voita ym. Tällä kertaa kaikki nuo "normaalit" aineet jäivät kuitenkin pois ja tilalla on aineita, joita en ole aikaisemmin edes käyttänyt. Lopputulos on silti todella herkullinen - sen kertoo sekin, että ensimmäinen satsi katosi jääkaapista jo ennen kuin mies ehti töistä kotiin.

Tuunasin hieman kirjan ohjetta ja lisäsin kaakaojauhetta, jolloin valmistui suklaisempi kookospallo. Esikoinen mussutti näitä herkkuja kilpaa kanssani. Vaaleampi pallo maistui kuulemma toffeelta, tummempi tavalliselta kookospallolta. Molemmat olivat pojan mielestä herkullisia, itse tykkäsin ehkä hieman enemmän kaakaoversiosta. Nämä kookospallot ovat varteenotettava vaihtoehto, kun herkkuhimo iskee ja varmasti normaalia sokeriherkkua terveellisempikin.

Kookospallot.jpg

 

Kookospallot (n. 15 kpl)

1 dl kookoshiutaleita + 1 dl kookoshiutaleita koristeluun

1 dl kivettömiä taateleita (varmista, ettei niihin ole lisätty sokeria)

2 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä

2-3 rkl kaakaojauhetta (voi jättää halutessaan pois)

tilkka vettä

 

Jauha kaikki ainekset sauvasekottimella tai monitoimikoneella tasaiseksi, muista jättää 1 dl kookoshiutaleita koristeluun. Jos massa on liian paksua, lisää hieman vettä. Kaakaojauheen kanssa vettä tarvitsee hieman enemmän. Massan pitää olla kuitenkin mahdollisimman jämäkkää, jotta siitä saa pyöriteltyä palloja.

Pyöritä massasta muotoillut pallot kookoshiutaleissa ja säilytä jääkaapissa.

 

Kukkahattuäiti löytyy myös Facebookista.