Suklaapiirakka, maidoton ja munaton

suklaapiirakka.jpg

Viikonloppuna juhlittiin Esikoisen 9v. synttäreitä sukulaisten kanssa ja kahvipöytään tarvittiin myös maidotonta ja munatonta tarjottavaa. Tällä kertaa tein makeaksi tarjottavaksi suklaapiirakan ja se tuntui maistuvan muillekin kuin sitä tarvitseville. Piirakkapohja jäi aika ohueksi, mutta se oli kuulemma hyvä sellaisena: Esikoisen mielestä piirakka oli parempaa kuin mokkapalat.

 

Suklaapiirakka (maidoton, munaton) 

 

Pohja:

1 dl sokeria

0,75 dl öljyä 

1,75 dl vettä 

2,25 dl vehnäjauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

1 tl vaniliinisokeria

2 rkl kaakaojauhetta

 

Kuorrute:

2,5 rkl kuumaa kahvia

2,5 rkl sulatettua maidotonta margariinia

1,5 rkl kaakaojauhetta

2 dl tomusokeria

 

Sekoita pohjan kuivataineet keskenään, lisää öljy ja vesi ja sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun piirakkavuokaan. Paista 200'C:ssa n. 20 minuuttia, kunnes pohjasta ei jää tikkuun taikinaa.  Anna pohjan jäähtyä hyvin.

 

Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja kaada piirakkapohjan päälle. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa. 

 

Seuraa Kukkahattuäitiä Facebookissa.