Helppo mustikkapiirakka

Helppo mustikkapiirakka

Mustikat olivat alkaneet kypsyä ainakin etelämmässä meidän Lapinloman aikana ja lapset olivat innoissaan mökillä, kun pääsivät herkuttelemaan marjoilla suoraan mättäillä. Mies lupasi leipoa piirakan, jos Esikoinen ja Muru keräisivät tarpeeksi marjoja ja kolmantena päivänä marjoja olikin jo iso kipollinen odottamassa – olipa mukaan eksynyt muutama ahomansikkakin. Isin sijaan piirakan leipoikin äiti, sillä en ole pitkään aikaan ehtinyt leipoakaan mitään ja odotin jo innolla, koska pääsisin jotain herkkua valmistamaan.

Piirakka valmistuu tällä reseptillä nopeasti, sillä taikina sekoitetaan vain tasaiseksi. Valmistaminen olisi onnistunut helposti myös lapsilta, jos vain olisivat malttaneet mökillä pysyä keittiössä edes hetken. Pätkä oli ainoa, joka jaksoi pyöriä äidin jaloissa koko leipomisen ajan – sekin kertoo reseptin helppoudesta: Sain hyvän piirakan valmiiksi, vaikka yksivuotias repi hyllyiltä ja laatikoista tavaraa koko ajan.

Helppo mustikkapiirakka

Helppo mustikkapiirakka

 

Pohja:

1 muna

1 dl sokeria

2,5 dl vehnäjauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

1 dl öljyä

1 dl maitoa

 

Päälle:

n. 3 dl mustikoita, voi laittaa enemmänkin

 

Muruseos:

1 dl vehnäjauhoja

½ dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

50 g voita tai margariinia

 

Sekoita pohjan aineet keskenään ja kaada voideltuun vuokaan. Kaada marjat pohjan päälle. Nypi muruseoksen aineet tasaiseksi ja ripottele seos marjojen päälle. Paista 200´C:ssa n. 25 minuuttia.