Suussa sulava fudge

En yleensä edes harkitse joulukarkkien valmistamista, kaupasta kun saa helposti kaiken tarvitseman ja hyvin harvoin itsellä on enää tähän aikaan vuodesta voimia edes harkita karkkien tekemistä. Tänä vuonna kuitenkin kävi toisin. Lainasin kirjastosta Emma Iivanaisen Emman makea joulu-kirjan (löytyy mm. Adlibrikseltä) mistä löytyi ensimmäisellä selauskerralla niin herkullisen näköinen ja ennen kaikkea helpolta vaikuttava karkkiohje, että sitä oli kokeiltava. Esikoisen kanssa päätettiin testata, olisiko kirjasta löytynyt Vanhanajan fudge tosiaan niin hyvää kuin mitä kirjoittaja antoi ymmärtää - ja kyllä se oli.

 

Fudge, kukkahattuaiti.com -1.jpg

Fudge  

4 dl kuohukermaa

4 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

0,5 tl suolaa

2 rkl voita

 

Mittaa kerma, sokerit ja suola kattilaan ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna seosta keskilämmöllä välillä sekoittaen kunnes se alkaa kiehua. Anna seoksen kiehua hiljalleen n. 30 min. Fudgemassa on valmista, kun kylmään veteen pudotettu fudgepisara pysyy kiinteänä kasassa. (Massaa ei kannata keittää liian kauaa, ettei fudgesta tule liian sitkeää.)

Ota kattila pois levyltä, lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä. Kun fudge on jäähtynyt, nosta se jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa jähmettynyt fudge haluamasi kokoisiksi paloiksi. Säilytä fudgea jääkaapissa.

 

Fudge, kukkahattuaiti.com -2.jpg

Vinkki: Fudgepalat voi myös pakastaa. Palat saa sulatettua jääkaapissa tai vielä nopeammin huoneenlämmössä.


Seuraatko Kukkahattuäitiä jo Facebookissa? Sinne päivittyy tavallisen, välillä väsyneenkin äidin kuvia ja mietteitä tavallisesta lapsiperhearjesta. Kukkahattuäiti elää rehellisesti keskellä lapsiperhekaaosta.