Ei lupauksia vaan tavoitteita vuodelle 2018

Kuinka moni teki uudenvuodenlupaksia? Entä kuinka moni muistaa lupauksensa vielä loppuvuodesta? Ja kuinka moni oikeasti pitää lupauksistaan kiinni? En muista, että olisin tehnyt uudenvuodenlupauksia aikoihin, en sitten vuoden 2004. Eikä sekään lupaus tainnut kauaa mielessä pysyä. Mutta eihän niitä lupauksia mikään pakko olekaan tehdä, jos ei siltä tunnu.

Ylläs, kukkahattuaiti.com

Jos siis uudenvuodenlupaukset eivät kuulu suunnitelmiin, pitäisikö tulevalle vuodelle olla edes jonkinlaisia tavoitteita? Jos sitä listaisi jotain, mitä pitää ehdottomasti saada aikaiseksi? Auttaisivatko tavoitteet tekemään alkaneesta vuodesta paremman vai aiheuttaisivatko ne vain vielä lisää stressiä tähän muutenkin kaaottiseen elämäntilanteeseen? Ja jos jotain tavoitteita asettaa, pitääkö niiden olla isoja, aikaavieviä ja suuria? Vai voiko tavoitteeksi asettaa pieniä asioita ja tekoja?

Sillä en missään tapauksessa halua stressata itseäni jo vuoden ensimmäisten päivien aikana asettamalla tavoitteita, joiden pitäminen ei välttämättä ole helppoa, jotka vievät kauheasti aikaa ja aiheuttavat enemmän ahdistusta kuin tuovat iloa. Eihän siinä ole mitään järkeä, ei elämän niin kuulu mennä. Muutaman tavoitteen kuitenkin olen keksinyt, pieniä sellaisia. Kuitenkin nämä "tavoitteet" voivat auttaa jaksamaan paremmin, voimaan paremmin ja nauttimaan enemmän elämästä - se jos mikä on hyvä tavoite kylläkin. Voisinko oppia näiden tavoitteiden avulla olemaan rennompi mutsi?

 

Tänä vuonna siis yritän:

- nalkuttaa vähemmän

- hymyillä enemmän

- leikkiä enemmän lasten kanssa

- kuunnella omaa jaksamistani

- roikkua vähemmän somessa

- suunnitella paremmin viikon ruokalistan ja pitää siitä kiinni (mutta jos se ei onnistu, valmisruoka on aina parempi vaihtoehto kuin ei ruokaa ollenkaan!)

- uskaltaa toteuttaa unelmiani

- ulkoilla enemmän

- vähentää herkuttelua edes hitusen

- nauttia elämästä tässä ja nyt

 

Oletko sinä tehnyt lupauksia tai tavoitteita tälle vuodelle?


Seuraatko jo Kukkahattuäitiä Facebookissa? Sinne päivittyy ajatuksia ja kuvia äitiydestä ja lapsiperhekaaoksesta. Väsymys ei ole kiellettyä, Kukkahattuäiti elää rehellistä lapsiperhekaaosta kolmen pojan äitinä.