Välillä on lupa hengähtää

Tunnollisena ihmisenä haluaisin hoitaa kaikki tekemäni asiat kunnolla. Perfektionistinä en kuitenkaan ole koskaan täysin tyytyväinen mihinkään tekemääni. Kärsimättömänä haluaisin tehdä asiat samantien alusta loppuun ja mielellään mahdollisimman pian. Uteliaana toivoisin voivani opetella kaikkea uutta, mutta mukavuudenhaluisena haaveilen vain istuvani hetken hiljaisuudessa hyvää kirjaa lukien. Kotiäitinä puuhaa on vaikka muille jakaa, aina ei ole aikaa eikä voimia tehdä kaikkea, mutta silti hommaa tuntuu olevan päivä päivältä enemmän.

Välillä elämässä on kausia, jolloin ei yksinkertaisesti ehdi tai jaksa tehdä edes kaikkea tarvittavaa. Saatika sitten sellaista, mitä ei ole pakko. Tällä hetkellä suuri osa ajasta menee, kun juoksee tukia pitkin kävelevän Pätkän perässä. Se ja tarvittavat kotityöt vievät suurimman osan päivästä. Ja jos aikaa sattuisikin olemaan johonkin muuhun, ei oma energia riitä.

Lasten nukahdettua illalla tekee mieli vain lysähtää sohvalle.  Vaikka miten haluaisi tehdä jotain muuta, voimat ei riitä. Teinkin jotain itselleni hyvin poikkeavaa ja annoin luvan yrittää huilata silloin harvoin, kun se on mahdollista. Täydellisyys ja tunnollisuus saavat odottaa, oma jaksaminen ja mukavuudenhalu vievät voiton.

Mukavaa viikonloppua! 

Muista kuunnella omaa jaksamistasi edes välillä.