Samasta padasta-kirja

Pätkä on jo 10kk (Miten aika voikaan mennä niin nopeasti?), joten viimeistään muutaman kuukauden kuluttua voin tehdä koko perheelle samaa ruokaa, onneksi. Ruoanlaitto on nimittäin viime kuukausina aiheuttanut paljon päänvaivaa. Haluaisin tehdä Pätkällekin itse ruoan, lähinnä taloudellisista syistä. Välillä tuntuu kuitenkin todella vaikealta keksiä, mikä olisi sellaista, että pieninkin voi syödä. Keitot tietenkin, mutta mitäs muuta. Aina kun ei jaksaisi keittää perunaa ja höyryttää kasviksia.

Saman ongelman kanssa painii varmasti myös moni muu vanhempi. Niin paini myös ruokatoimittaja Outi Väisänen, joka kirjoitti äitiyslomallaan kehittämistään resepteistä kirjan Samasta padasta. Kirjan ohjeilla saa tehtyä koko perheelle samaa ruokaa, pienimmän ruoka vain otetaan erilleen ennen suolan ja maitotuotteiden lisäämistä.Vauvalle voi tarjota ruoan soseutettuna ja paloina, monet ohjeet toimivat myös sormiruokailevalle.

Vaikka kirja onkin tarkoitettu ensisijaisesti vauva- ja taaperoperheille, se sopii hyvin keittokirjaksi muillekin. Ruokaohjeet kuulostivat herkullisilta, vaikka osa oli ehkä vähän erikoisia meidän nirsoille lapsille. Kirjan leivonta- ja välipalaresepteillä saisin kylläkin monia maistuvia annoksia vaativimmallekin lapselleni. Kirjan ohjeet sopisivat myös aikuisten keskenkin nautittavaksi eli mistään ns. perusvauvan/-lastenruokakirjasta ei ole kyse.

Olen ehtinyt testata vasta muutamaa kirjan ohjetta

ja moni on vielä odottamassa, että päästään niitäkin maistelemaan. Valitsin monesta herkullisen kuulloisesta ruokaohjeesta tutun ja turvallisen makaroonilaatikon, mutta myös mm. Pannussa paistettu jauhelihapata ja Melanze eli munakoiso-tomaattivuoka ovat ehdottomasti testattavien reseptien listalla. Pakastimessa on jo valmiiksi pakastettuja banaaninpaloja odottamassa, että saisin ostettua uuden tehosekoittimen banaanipehmiksen valmistamiseen. Myös jäätee ja -kahviohjeet odottavat viimeistään kesää ja lämpöisiä päiviä.

Porkkanasämpylöitä olen tehnyt jo useamman kerran hieman kirjan ohjetta mukaillen. Ja paras resepti, mikä kirjasta tähän mennessä löytyi on Pizza Margherita. En ollut aiemmin tehnytkään sitä, mutta nyt on tullut jo useamman kerran tehtyä tätä helppoa ja maistuvaa herkkua. Pakastimessa on nytkin annos tomaattikastiketta ja pizzataikinaa odottamassa, milloin pizzanälkä iskee jälleen.

 

Nyt on mahdollisuus saada itselleenkin tämä kirja: Järjestän Adlibriksen kanssa arvonnan, jossa on mahdollisuus voittaa Samasta padasta--kirja. Kirjasta löytyy helppoja ja herkullisia ohjeita jokaiselle.

Arvontaan osallistuminen:

- Kerro kommenttikenttään oma vinkkisi ruoasta, mitä koko perhe vauvaa myöten voisi syödä. Jätä myös toimiva sähköpostiosoite ja jos kommentoit anonyymina, keksi itsellesi nimimerkki.

- Toisen arvan saat blogin lukijana ja kolmannen tykkäämällä Kukkahattuäidistä Facebookissa.

Kerro kommentissasi, monellako arvalla olet mukana.

Arvonta alkaa nyt ja päättyy 7.2.2017 klo 12:00. ARVONTA ON PÄÄTTYNYT.