Sivut

lauantai 16. kesäkuuta 2018

Kesäinen yö Kuusamon Tropiikin perhehuoneessa (Julkaistu alunperin 7.8.2017)


Kahden Äkäslompolossa vietetyn lomaviikon jälkeen meidän loma jatkui mökillä Hirvensalmella. Ajomatka olisi ollut lyhyempi kuin kotiin, mutta perillä mökillä oltaisi oltu vasta yöllä, joten päätimme pysähtyä yöksi Holiday Clubin Kuusamon Tropiikkiin.

Kuusamon Tropiikin perhehuone on tarpeeksi tilava kolmenkin lapsen kanssa ja kaikki mahtuivat hyvin nukkumaan: Esikoinen ja Muru nukkuivat avatulla sohvalla ja Pätkälle oli matkasänky. Huoneen tilavuudesta kertoo sekin, että alun perin parisängyn ja sohvan väliin sijoitettu matkasänky mahtui hyvin myös huoneen nurkkaan, kunhan siirsi nojatuolin pois. Holiday Clubilla kaksi lasta majoittuu ilmaiseksi ja kolmaskin, alle 4-vuotias, tosin ilman omaa sänkyä. Hotelli vuokraa lasten matkasänkyjä 20 euron vuorokausihintaan. Hieman hintaa manaten pyysin Pätkälle sellaisen varausta tehdessä, poika kun on tottunut nukkumaan omassa sängyssä.
Varausta tehdessä kannattaa olla itse tarkkana siitä, että muistaa ilmoittaa lasten lukumäärän. Asiakaspalvelija ei sitä kysynyt, enkä minäkään tajunnut sanoa, pyysin vain perhehuoneen. Huomasin asian vasta illalla sähköpostivahvistuksesta. Puhelinsoitto seuraavana päivänä kuitenkin korjasi tilanteen ja kaikille kolmelle lapselle oli sänkypaikat pedattuna valmiiksi, kun pääsimme perille hotelliin. Isommille lapsille oli jätetty myös lasten kylpytakit valmiiksi odottamaan, jos kylpylässä käynti olisi sattunut kuulumaan suunnitelmiimme. Tällä lomalla uimapuvut olivat kuitenkin kotona, joten kylpyläkin jäi toiseen kertaan – lasten pettymykseksi.

Perhehuoneet sijaitsevat omassa siivessään parkkipaikan läheisyydessä, joten tavarat on helpompi viedä. Kerroksen hissiaulassa on mikro, jos omia ruokia, korviketta ym. tarvitsee lämmittää. Huoneessa oli valmiiksi vedenkeitin, mutta jäin miettimään, onkohan kaikissa perhehuoneissa sellainen. Jos huoneessa ei ole valmiiksi vedenkeitintä, sellainen on mahdollista kuitenkin lainata 20e panttia vastaan.
Huone oli siisti, mikä ei valitettavasti ole aina itsestään selvää hotelleissa. Suuri miinus oli kuitenkin huoneen lämpötila: kuuma. Seinällä ei ollut mitään termostaattia, kuten monissa muissa hotelleissa on, eikä pieni tuuletusikkuna saanut mitenkään tuotua huoneeseen kaipaamamme raittiimpaan ilmaa, vaikka ulkona olikin ollut raikas sadepäivä. Hiostava, kuuman kostea huoneilma ei ollut omiaan nukkumiselle ja valitettavasti koko perhe nukkui todella huonosti sen yön. Holiday Clubilla on tällä hetkellä radiomainos, jossa kerrotaan, että kaikissa kylpylöissä on taattu +32´C. Puolitosissamme epäilimme, että tämä lämpötila kuuluu myös huoneiden lisävarusteisiin, siltä nimittäin tuntui.
Jäin kaipaamaan pienempiä pusseja vaipoille ja useamman roskapussin, perhehuoneessa kun oltiin. Haiseva vaippa ei ole mitenkään mukava huonekaveri hotellihuoneessa, joten toisen roskiksen pussi menikin vaipan mukana saman tien pois, eikä omatkaan pussit meinanneet riittää sekä roskapussiksi että myöhemmin vaippapussiksi. Toinen mitä olisin kaivannut on erilainen saippua-annostelija. Viisivuotias Muru ei nimittäin jakkarallakaan ylettynyt ottamaan saippuaa, mitä piti toisella kädellä painaa melko kovaa. Pumpattava saippuapullo olisi huomattavasti lapsiystävällisempi. Jakkara oli kuitenkin plussaa.

Hotellin vastaanotto remontoitiin syksyllä 2016 ja se on nykyään keskeisemmällä paikalla kuin aiemmin: kylpylään ja ravintolaan menevän käytävän alussa. Vastaanoton viereen on avattu 24/7 auki oleva R-kioski, mikä oli iloinen yllätys. Sieltä olisi helppo hakea tarvittaessa jotain pientä. Vastaanoton lähellä, alakerrassa on lapsille leikkihuone, mikä oli kuitenkin melko nuhjuinen ja sotkuinen. Ja koska leikkihuoneeseen mennään portaista, sinne ei vaunujen kanssa pääse – mikäli siis sellaiset olisi käytössä.


 

Yksi paras asia hotelliyöpymisissä on aamupalabuffet. Pöydät täynnä herkkuja, eikä itse tarvitse tehdä muuta kuin hakea syötävää itselle. Ja tietenkin lapsille. Ja auttaa joka välissä, siivota sotkuja ja hakea lapsille lisää ruokaa. Jossain välissä sitä kuitenkin itsekin ehtii syödä ja jos oikein hyvä tuuri käy, kahvinkin ehtii juoda lämpimänä. Aamupala maistui kaikille: Ruoka oli perusruokaa, ei mitään erikoisuuksia, joten lapsetkin söivät. Lähtiessämme huomasin, että perheen pienimmille oli lainaksi kouruja ja nokkamukeja. Tällä kertaa oli omat mukana, mutta hyvä tietää.

Todennäköisesti yövymme Kuusamon Tropiikissa joskus uudelleenkin. Ehkä menemme sitten kylpyläänkin. Tai jospa lapset vihdoin pääsisivät toivomaansa Angry Birds-puistoon, mikä sekin löytyy hotellista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ilahduttavat ja vastaan niihin aina mahdollisimman pian.