Sivut

maanantai 18. kesäkuuta 2018

Juhliin kertakäyttäastioita? Kyllä kiitos!

(Julkaistu alunperin 22.4.2018)

Yhteistyössä Vegaoo.fi verkkokaupan kanssa


 
Suosin juhlissa ehdottomasti kertakäyttöastioita (anteeksi luonto ja maapallo). Ne helpottavat vaan niin paljon, ei siitä pääse mihinkään. Ainoa juhla, missä ei olla käytetty kertiksiä viimeisten kuinkahan monen vuoden aikana on kuusiveen ristiäiset. Sekin johtui ehkä eniten siitä, että juhlapaikan vuokrahintaan kuului astiat. Nuorimmaisen ristiäiäisissä kertakäyttöastiat oli käytössä, mikä johtui kuitenkin siitä, että juhlat jouduttiin lopulta järjestää kotona, poiketen alkuperäisestä suunnitelmasta.

Miksi käytän kertakäyttöastioita, vaikka ne eivät varmastikaan ole kovin luontoystävällisiä? Koska ne helpottavat vaan niin paljon juhlien järjestämistä. En nimittäin ollenkaan tykkää järjestää juhlia. (Lasten synttärit järjestän lähinnä velvollisuudentunnosta. Vaikka tietenkin lapseni saavat synttärijuhlat, eihän niitä voisi jättää järjestämättä, ärsyttää itseä miten paljon tahansa.) Juhlajärjestelyt stressaavat joka kerta enemmän tai vähemmän. Nykyään sentään vähän vähemmän. Toinen syy on se, että meillä ei ole kotona tarpeeksi astioita. Eli jos kertikset jätettäisi pois laskuista, joutuisin tiskata ihan koko ajan, mikä tukkisi meidän keittiöistä ison osan ja sotkisi pahimmassa tapauksessa myös osan tarjottavista - pöytätilaa kun on lähinnä tiskialtaan vieressä. Jos siis saan pienellä muutoksella enemmän aikaa seurustella vieraiden kanssa, niin otan sen, kiitos vain. "Vegaoo.fi verkkokauppa on osa manner-Euroopassa toimivaa emoyhtiötämme, joka on erikoistunut naamiaisasujen ja -tarvikkeiden myyntiin.
 -Vegaoo.fi


Yleensä juhliin valikoituu ne tylsän tavalliset, valkoiset kertakäyttöastiat, lähinnä edullisimman hinnan vuoksi. Joskus on vähän panostettu ja ostettu jotain kukka- ym. kuvioisia, useinkaan ei. Talvella sain kuitenkin mielenkiintoisen yhteistyöehdotuksen Vegaoo.fi verkkokaupasta. Yritys on vasta rantautumassa Suomeen, mikä ainakin osittain selittikin sen, etten ollut siitä aiemmin kuullut. Jo pikainen vilkaisu nettisivuille herätti kuitenkin kiinnostuksen: sieltä löytyy lähes kaikkea, mitä juhlien järjestämiseen voi toivoa. Eli juuri niitä kertiksiä, muun muassa. Jos olisin toisen tyyppinen ihminen, suuri roolivaate- ja asustevalikoima olisi varmasti herättänyt enemmänkin kiinnostusta. Naamiaiset ei kuitenkaan ole mun juttu, lähinnä ne tuntuvat kiusallisilta.
Vegaoo.fi verkkokaupasta valikoitui mm. kertiksiä, servettejä ja ilmapalloja kahden lapsen tulevia synttäreitä silmälläpitäen. Kyllähän kertikset vähän kalliimpia tässä paikassa olivat kuin esim. meidän Citymarketissa, mutta erityisesti jos haluaa teemajuhlia järjestää, täältä saa helposti tilattua kaikki kerralla (vink, vink). Tulevat synttärisankarit saivat aluksi olla mukana valitsemassa ja suuri ongelma tuntui olevan, mitä valittaisi. Autot 3, Ryhmä Hau, Pipsa Possu, Barbapapa ym.? Molempia kuunnellen sain tilauksen tehtyä ja paketti tuli kotiinkuljetuksena vajaa viikko myöhemmin.
Huhtikuun alussa meillä siis juhlitiin 2v. ja 6v. synttäreitä Cars 3-lautasilla ja mukeilla, Monsterit yliopisto-serveteillä ja värikkäillä ilmapalloilla. Synttärisankarien iloisista ja tyytyväisistä ilmeistä päätellen tarvikevalinnat osuivat nappiin. Ja keksin vielä yhden syyn käyttää kertakäyttöastioita: joka juhliin on mahdollista hankkia uudenlaisia astioita.

Tavarat saatu bloginäkyvyyttä vastaan.


Käytetäänkö teillä juhlissa kertakäyttöastioita?Seuraatko jo Kukkahattuäitiä Facebookissa? Sinne päivittyy ajatuksia ja kuvia äitiydestä ja lapsiperhekaaoksesta. Väsymys ei ole kiellettyä, Kukkahattuäiti elää rehellistä lapsiperhekaaosta kolmen pojan äitinä.


 

2 kommenttia:

 1. (Kommentti julkaistu alunperin huhtikuussa 2018)

  Meillä on myös monesti ollut synttäreillä kertakäyttöastioita juurikin tuon helppouden vuoksi. Toinen syy on ollut myös se, että jos juhlat on olleet yhtään isommat, ei meidän omat lautaset olisi riittäneet kaikille vieraille :) Pienten kanssa juhliessa kertakäyttöisissä on myös se hyvä puoli, etteivät ne mene rikki, kun juhlan huumassa aina yhdeltä jos toiseltakin lapselta kaatuu tai tippuu muki tai lautanen.

  -Minnea
  http://www.lily.fi/blogit/minnean-muruja

  VastaaPoista
 2. (Kommentti julkaistu alunperin huhtikuussa 2018)

  Toi on myös totta, että ei mene astiat rikki. Vahinkoja sattuu isommillakin kuin vain pienillä lapsilla. Meilläkään ei astiat riittäisi ja sen takia saisikin koko ajan olla tiskaamassa.

  Anna

  VastaaPoista

Kaikki kommentit ilahduttavat ja vastaan niihin aina mahdollisimman pian.