Sivut

lauantai 16. kesäkuuta 2018

Arctic Warriors - lisää puhtia ja energiaa elämään

(Julkaistu alunperin 26.9.2017)

Yhteistyössä Arctic Warriorsin kanssa

Törmäsin Arctic Warriorsin tuotteisiin ensimmäisen kerran viime kesänä Luontokeskus Kellokkaassa Ylläksellä. Oltiin kierretty perheen kanssa juuri jokin luontopolku tai kiivetty tunturiin ja oma olokin oli jo hieman nuupahtanut. Kellokkaassa oli myynnissä Mahti-, Sinni- ja Puhtishotteja, joista erityisesti hunajashotti Puhti kuulosti siinä tilanteessa parhaimmalta lisäenergian tuojalta. Syystä tai toisesta shotti jäi kuitenkin ostamatta (liekö ympäri luontokeskusta poukkoilevilla lapsillani osuutta asiaan), mutta yritys jäi kuitenkin mieleen, osuvasta nimestään johtuen: Arctic Warrios.

Riemukseni sain nyt syksymmällä mahdollisuuden tehdä yrityksen kanssa yhteistyötä testaamalla jo Kellokkaassa ihastelemiani tuotteita: Mahtia ja Sinniä, joista sain pullot sekä Puhti-shotteja. Stressi saa välillä yliotteen ja lapsiperhe arki tuntuu hyvin raskaalta – enkä varmasti ole ainoa (koti)äiti, joka näin tuntee. Miten nämä luonnollisista raaka-aineista valmistetut yrttivalmisteet siis auttaisivat tavallista kotiäitiä jaksamaan paremmin lapsiperhekaaoksen keskellä? Ja olisiko vastutuskykyä vahvistava Mahti todella tarpeeksi tehokas pitämään koulusta ja kerhosta tulleet flunssapöpöt loitolla?
”Villeimmät yrtit tulevat pohjoisesta!”

 

Arctic Warriors on vuonna 2014 perustettu lappilainen luontaistuotealan yritys. Tuotteita voi tilata myös nettikaupasta. Yrityksen ydinajatus on valmistaa käsin Lapin puhtaimmista ja tehokkaimmista kasveista tuotteita, jotka auttavat meitä jaksamaan sekä normaalissa arkielämässä että myös elämän eteen tuomissa haasteissa. Juuri nuo puhtaat ja luonnolliset raaka-aineet herättivät kiinnostukseni, sillä haluan uskoa niiden toimivan paremmin kuin teollisten tuotteiden. Lapin luonto ja sen puhtaus ovat itselleni muutenkin tärkeitä asioita ja nämä tuotteet ja niihin liittyvä ideologia vakuuttivat heti, jo ennen testaamista.

Sinni – soturillista sitkeyttä

Ruusujuuresta ja nokkosesta valmistettu Sinni tukee henkistä ja fyysistä suorituskykyä. Tämän ominaisuutensa ansiosta tämä yrttieliksiiri pitäisi kuulua jo äitiyspakkaukseen. Äitiys jos mikä vaatii jatkuvaa toimivaa suorituskykyä – sekä fyysistä mutta erityisesti henkistä. Sinnin punasävyinen pullo antaa jo vinkkiä tulevasta makuelämyksestä: punertava siirappimainen eliksiiri maistuu kukkaiselta, mieleen tulee hyasintti. Maku on voimakas ja suuhun jää hetkeksi aikaa siirappimainen ja yrttisen vahva tunne. Soturin sitkeyskö siellä heräilee.

Sinniä voi nauttia 1-2 tl (tai 1-2 shottia) vuorokaudessa joko paljaaltaan tai esimerkiksi teen tai smoothien joukossa. Omaksi lempparikseni muodostui lisätä 1 tl Sinniä lempiteeheni Jasmiiniteehen. Kukkaismaku ei maistunut, mutta yrtit pääsivät varmasti vahvistamaan suorituskykyäni. Muutaman kerran kokeilin myös ottaa Sinniä suoraan lusikalla suuhun, kun stressitaso alkoi nousta hälyttävän korkeaksi. Stressi tuntuikin hieman hellittävän ja olo helpottavan, kun kukkaiseliksiiri valui kurkusta alas. Osittain syynä saattoi olla eliksiirin voimakas maku, joka herätteli keskittymään siihen hetkeen. Kukkainen olo valtasi hetkeksi ja stressin yliote hellitti. Oli vaikuttava tekijä mikä tahansa, ruusujuuresta ja nokkosesta valmistetusta Sinnistä ei varmasti ole ainakaan haittaa.
Mahti – lappilaista lujuutta

Vastustuskykyä vahvistava Mahti on valmistettu väinönputkesta ja nokkosesta. Sinisävyinen pullo eroaa hyvin Sinni-pullosta ja kertoo, että nyt puolustaudutaan, taistellaan kaikkia mahdollisia pöpöjä vastaan. Eikä anneta periksi. Mahti maistuu myös mahtavasti: hieman kellertävän värinen yrttieliksiiri maistuu vahvalta, vihreältä ja yrttiseltä – väinönputkiko siellä pistelee. Siirappimainen maku haihtuu suusta nopeasti jättäen kuitenkin jälkeensä pienen polttavan maun. Kurkussa asti tuntuva polte saa uskomaan kuten pullossakin todetaan: ”Mahti pitää taudit loitolla ja elinvoimaa riittää kuin narkauslaisella isännällä.”

Mahdin vuorokausiannos on 1 tl (tai 1 shotti), tehokuurina suositellaan 2 tl (tai kahta shottia) päivässä. Vastutuskykyä vahvistava vaikutus tehostuu, kun annosta pitää hetken suussaan. Oma suuni ei tätä kestänyt, mutta ehkä se ajan myötä harjaantuisi. Mahtia voi nauttia sellaisenaan, lisätä lempijuomaan tai vaikka puuron päälle. Useana aamuna söinkin puuroa mustikoiden ja Mahti-tujauksen kanssa. Puurossa yrttinen maku maistui paikoitellen, mutta huomattavasti laimeampana. Mukava tapa aloittaa päivä.

Testaus sattui sinänsä sopivaan aikaan: syksyn ensimmäinen flunssa iski koko perheeseen. Kun ensimmäiset flunssatuntemukset alkoivat painaa päälleni, lapset olivatkin jo enemmän ja vähemmän sairaina. Heti ensimmäisestä kurkunkutinasta ja käheydestä alkaen otin 2 tl Mahtia päivässä ja vaikka flunssa ei jättänytkään minua kokonaan välistä, se tuli hyvin lievänä. Vaikken yleensäkään saa flunssaa pahimmassa muodossa, iskee se normaalisti voimakkaammin kuin tällä kerralla.

Kun flunssa tuntui kokonaan kaikonneen, lopetin Mahdin ottamisen. Joko sama tai sitten jo uusi flunssa hyppäsi perheemme kimppuun kuitenkin pian ja jälleen tehostin vastustuskykyäni Mahdin voimalla – tällä kerralla säästyin kokonaan. Kaapissa on edelleen Mahtia odottamassa, koska seuraavana kerran täytyy ryhtyä taisteluun joko flunssaa tai jotain muuta pöpöä vastaan, sellainen tilanne tulee varmasti taas pian. Ainakin tavallista flunssaa vastaan eliksiiristä oli apua. Tämä Mahdin voima kannattaa jokaisen äidin todeta itse – sairaita lapsia on huomattavasti helpompi hoitaa, kun pysyy itse terveenä.Puhti – lisävirtaa kiireiseen päivään


Puhti hunaja-yrttishotit sisältävät kotimaisen raakahunajan lisäksi ruusujuurta ja nokkosta eli periaatteessa hunajainen Sinni-tuote. Energisen oranssinen shottipakkaus suorastaan huokuu lisäenergiaa ja huutaa avaamaan ja maistamaan. Hunaja on ihanan kiteistä ja makean makuista, joten jo pelkkä makeus antaa varmasti lisäenergiaa. Yrtit eivät tuotteessa maistu, mutta suuhun jää kuitenkin hieman yrttinen tuntuma: Kyllä tämä herkku yrttejä varmasti sisältää.

Shotti on helppo avata taittamalla pakkaus keskeltä auki. Hunajaa tulee pieninä määrinä kerralla ja vaikka sitä onkin helppo puristaa ulos, välillä joutui puristamaan melko kovaakin, varsinkin saadakseen loput annoksesta. Hunajainen Puhti oli myös apu flunssan karheuttamalle kurkulle, sillä hunaja auttaa siihen muutenkin.

Puhtia voi nauttia paljaaltaan ja herkulliselta maistuukin. Lisäenergia on lähes taattua, ainakin hetkeksi. Maistoin Puhtia myös teen kanssa ja vaikka tykkäänkin makeasta teestä, vajaa pussillinen riitti makeuttamaan teetä tarpeeksi. Lopulla hunajalla voi vaikka herkutella teen jäähtymistä odotellessa.
Kaikki kolme testaamaani tuotetta: Sinni, Mahti ja Puhti on valmistettu käsin puhtaista lappilaisista raaka-aineista. Yrtit maistuvat enemmän tai vähemmän ja olo tuntuu ainakin hetken voimakkaammalta, energisemmältä ja keskittyneemmältä. Testasin itse, miten tuotteet auttavat jaksamaan lapseperhearjessa ja kotiin tulleiden pöpöjen selättämisessä. Stressi hellitti ainakin hetkittäin, olo oli välillä hieman energisempikin ja ainakin toistaiseksi flunssa ei saanut tästä äidistä kunnon otetta. Shotit kulkevat helposti mukana ja erityisesti Puhti-shotti kannattaa olla aina käden ulottuvilla, lisäenergian tarvetta kun voi olla hankala etukäteen ajoittaa.


Seuraatko jo Kukkahattuäitiä Facebookissa?


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ilahduttavat ja vastaan niihin aina mahdollisimman pian.