Sivut

maanantai 18. kesäkuuta 2018

Äiti, se(kin) on sun syytä!

(Julkaistu alunperin 22.3.2018)

Asia kuin asia, meidän viisivuotias löytää siihen syyllisen. Monesti etenkin pikkuveli joutuu syntipukiksi, mutta nyt poika on alkanut syyttää mitä kummallisimmistakin asioista minua. Äärimmäisen ärsyttävää, koska mulla ei yleensä ole näihin asioihin osaa eikä arpaa.
Mm. seuraavanlaisiin asioihin on meillä äiti syyllistynyt viime aikoina:

- Piha oli liian liukas ja juostessa kaaduttiin. Äitii!
(Eihän se hiekottaminen tietenkään huoltoyhtiön homma ole. Ilmeisesti mun olisi pitänyt hakea hiekkasäkki vaikka sitten rattaiden kanssa.)

- Ruoka oli liian kuumaa. Äitii!
(Muutama sekunti sitten varoitin, että ruoka saattaa olla vielä kuumaa, kun se otettiin juuri kattilasta. Nälkä taisi kuitenkin viedä huomiokyvyn tai sitten äiti on vaan tyhmä.)

- Isoveli kiusasi eilen illalla. Äitii!
(Mähän en ollut eilen edes kotona illalla. Miten ihmeessä se voisi olla mun syytä? Ja mikset sanonut iskälle, kun se oli teidän kanssa kotona??)

- Laatikossa ei ole puhtaita housuja. Äitii!
(Mitenhän monta kertaa pitää pyytää tuomaan likaiset vaatteet kylppäriin? En keräile niitä pitkin kotia, joten silloin ne ei myöskään muutu puhtaiksi itsestään.)

- Astuin riehuessa lelujen päälle ja nyt jalkaan sattuu. Äitii!
(Kyllä kyllä, ihan tahallani levitin korikaupalla leluja taas lattialle. Tai hei, se taisitkin olla sinä ja pikkuveljesi.)

- Kirjoittaminen ei onnistu. Äitii!
(Kiva, että olet kiinnostunut kirjaimista ja kirjoittamisesta, mutta kun mä tein sulle juuri mallikirjaimen. Etkä voi verrata itteäs 9v. isoveljeen. Ja nykyään kirjaimet onnistuu jo tosi paljon paremmin kuin vaikka ennen joulua, muistatko niitä silloin?)

- Pikkuveli rikkoi junaradan. Äitii!
(Kyllä, olen osasyyllinen pikkuveljen olemassa oloon, mutta junaradan rikkominen ei ole mun syytä.)

- Ilmastonlämpeneminen aiheuttaa sen, että talvella ei välttämättä ole enää lunta, vaan sataa vettä. ÄITII!!!
(Syyttäköön vaan, en jaksa enää puolustautua...)


Syytetäänkö teillä sisaruksia vai äitiä? Vai jotakuta muuta?
Seuraatko jo Kukkahattuäitiä Facebookissa? Sinne päivittyy ajatuksia ja kuvia äitiydestä ja lapsiperhekaaoksesta. Väsymys ei ole kiellettyä, Kukkahattuäiti elää rehellistä lapsiperhekaaosta kolmen pojan äitinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ilahduttavat ja vastaan niihin aina mahdollisimman pian.