Sivut

lauantai 16. kesäkuuta 2018

Äidin voimajuoma

(Julkaistu alunperin 29.9.2017)

Yhteistyössä Arctic Warriorsin kanssa




Lisäenergia on ainakin itselleni tarpeen lähes päivittäin ja silloin on helppo käydä herkkuhyllyllä rapistelemassa. Pitäisi kuitenkin muistaa, että melkein yhtä helppoa on myös valmistaa smoothie, jonka voimin jaksaa huomattavasti pidemmälle kuin suklaapatukalla – ja kroppa kiittää kyllä enemmän kuin suklaasta, ainakin pidemmän päälle.

Tykkään tehdä Smoothieita aineista, joita löytyy valmiiksi kotoa. Hyvin harvoin käyn erikseen ostamassa mitään. Nyt kun pakastin on lastattu jälleen täyteen marjoja, myös smoothieita voi tehdä niin usein kun ehtii ja jaksaa. Tällä ohjeella valmistuu raikkaan täyttävä ja lisäenergiaa tuova juoma, joka maistui hyvin myös meidän taaperolle - äidin lasista tietenkin.
Tämä smoothie sisältää aineksia, jotka auttavat jaksamaan, tuovat energisempää oloa ja auttavat kestämään stressiä paremmin:

Maustamaton jogurtti sisältää proteiinia ja kalsiumia, aineita joita keho tarvitsee aivojen mielihyvävälittäjäaineiden toimimiseen.

Pellavansiemenet sisältävät omega 3:a, kuituja ja hyviä rasvoja. Auringonkukansiemenet sisältävät myös hyviä rasvoja ja alentavat verenpainetta.

Mustikoissa ja puolukoissa on runsaasti antioksidantteja ja C-vitamiinia – molemmat ovat tärkeitä stressin lievityksessä.

Banaani sisältää B-vitamiinia, joka lisää stressinsietokykyä.
Sinni-eliksiirin sisältämä ruusujuuri ylläpitää henkistä ja fyysistä suorituskykyä ja nokkonen pitää mielen virkeänä.


Äidin voimajuoma

(2 annosta)

2 dl maustamatonta jogurttia
1 rkl pellavansiemeniä
1 rkl auringonkukansiemeniä
1 dl (pakaste)mustikoita
1 dl (pakaste)puolukoita
1 banaani
hunajaa makeuttamaan
2 tl Sinniä

Sekoita jogurtti ja siemenet keskenään tasaiseksi. Lisää marjat ja banaani, sekoita tasaiseksi. Lisää hunajaa oman maun mukaan sekä Sinni-eliksiiri ja surruta juomaa vielä hetki, jotta kaikki aineet ovat varmasti sekoittuneet ja juoma on kuohkeaa. Nauti herkullinen, energiaa tuova juoma heti.



Seuraatko jo Kukkahattuäitiä Facebookissa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ilahduttavat ja vastaan niihin aina mahdollisimman pian.