Sivut

tiistai 11. heinäkuuta 2017

Helppoa energiaa koko perheelle

Yhteistyössä Semperin kanssa

Meidän perheen kesälomaan Äkäslompolossa kuuluu ulkoilua mahdollisimman paljon. Tänä vuonna ollaan kiivetty jo usealle tunturille ja kierretty monta luontopolkua. Ulkoillessa kuluu energiaa ja toisinaan väsymys ja nälkä iskevät hyvinkin yllättäen, niin lapsille kuin itsellenikin. Juuri tästä syystä evästä saa olla matkassa reilustikin mukana. Ilokseni sain Semperiltä meidän Lapinmatkalle tuotteita testattavaksi: Pätkälle useampiakin vauvanruokia ja itselleni ja isommille pojille Smoothieita.

Semperin toimintaa ohjaa perusajatus: Kaikilla on oikeus laadukkaaseen ruokaan eli luonnolliseen, hyvään, lisäaineettomaan ruokaan. Yritys on valmistanut yli 70 vuotta ruokaa lapsille ja aikuisille, joilla on erityisiä tarpeita. Semper onkin Pohjoismaiden johtava lastenruoan ja gluteenittoman ruoan valmistaja. Semperin vauvanruokia ollaan käytetty kaikilla pojilla, mutta smoothiet olivat uusi tuttavuus. Kaikki saamani tuotteet olivat käteviä pussipakkauksia, joten niitä oli helppo ja kevyt ottaa retkillekin mukaan. Muru ei syystä tai toisesta huolinut ollenkaan Smoothieita, mutta Esikoinen oli välipaloista innoissaan. Pätkälle tarkoitettuihin vauvanruokiin veljet eivät edes yrittäneet koskea, itse maistelin niistä jokaista vähän – pitäähän äidin tietää, mitä lapselleen syöttää. Pätkä sai maisteltavaksi kolmea erilaista puuroa/velliä: Jogurtti, omena & päärynä-puuron; banaanin, mansikan & vadelman makuisen Kauravellin sekä Omena-kaneli-puuron. Jogurttipuuro maistui hieman erilaiselta: omaan suuhuni melko happamalta, kuten aina jogurttia sisältävät vauvanruoat. Päärynä ei puurossa juurikaan maistunut. Pätkä tykkäsi puurosta kuitenkin kovasti, kuten myös Kauravellistä. Siinä maistui ensisijaisesti banaani ja kaura, mutta mansikka ja vadelma saattoivat hyvinkin maistua pienen suuhun. Oma lempparini näistä puuroista oli Omena-kaneli-puuro, jossa maistui kaneli melko voimakkaasti. Ehkä juuri siitä syystä puuro ei kuitenkaan maistunut Pätkälle yhtä hyvin kuin kaksi muuta.

Kaikki kolme ruokaa olivat kylläkin yhtä paksua eli Kauravelli ei ollut niin löysää kuin minä vellin itse ajattelen olevan – ja hyvä niin, oli huomattavasti helpompi antaa pojalle syötävää. Pitkien ulkoilupäivien päätteeksi oli huojentavaa, kun kaapissa oli tällainen valmispuuro tai -velli valmiina väsyneelle Pätkälle. Vaikka pelkkä pussi ei ihan iltapalaksi riittänytkään pojalle, niin se täytti ainakin sen verran paljon vatsaa, ettei syöttötuolissa istunut nälissään kirkuvaa poikaa vaan iloisesti hymyile vekkuli.


 
Saimme vauvanruoista testattavaksi myös Kasvislasagnea ja Spagetti bolognesea. Pätkä herkutteli näillä ruoilla luontopolkukierroksilla, jotka välillä venyivät melko pitkiksikin. Kasvislasagnea ehdin itsekin maistella ja kyllä se tosiaan maistui kasvislasagnelta, vaikkakin mausteita oli tietenkin käytetty huomattavasti vähemmän kuin mitä itse olisin käyttänyt, jos sellaisen ruoan olisin tehnyt. Ruoassa maistui erityisesti juusto ja olikin pakko kurkata, onko sitä siitä – ja tietenkin, kyllähän lasagnessa juustoa pitää olla. Spagetti katosi niin nopeasti nälkäisen pojan suuhun, että sitä en ehtinyt maistaa. Nopeudesta päätellen ruoka oli todella hyvää.
Aikuisille suunnatusta Snacks-välipalatuotesarjasta saimme testattavaksi kahta erilaista Fruit & Oat Smoothieta: Mustikka-omena & minttu sekä Vadelma-päärynä & aronia. Nämä tuotteet ovat Semperin mukaan täynnä energiaa ja luonnosta saatavia makuja. Ne sopivat myös vegaaneille. Näiden Fruit & Oat Smoothieiden kanssa onkin muistettava, että koska niissä on kauraa mukana, koostumus on hieman erilaista kuin mihin smoothieissa on ehkä normaalisti tottunut.  

Vadelma-päärynä & aronia-smoothie oli ainakin meillä enemmän lasten makuun, itselleni smoothiessa maistui liikaa kaura ja se oli hieman liian paksua – muistutti enemmän Pätkän testaamia puuroja. Tässä smoothiessa maistui lähinnä vadelma, päärynästä sai pienen makuvivahteen. Aronia ei omaan suuhuni maistunut, mutta se toi varmasti lisävitamiineja energiaa tuovaan välipalaan. Itse tykkäsin enemmän raikkaasta Mustikka-omena & minttu-smoothiesta, mikä on ehkä enemmän aikuiseen makuun.Esikoinen tykkäsi tosiaan kovasti varsinkin Vadelma-päärynä & aronia-smoothiesta, jotka "Olivat tosi hyviä", mutta toinenkin maku maistui hyvin välipalaksi. Pätkäkin maisteli molempia smoothieita, mutta vaikka poika on melko kaikkiruokainen, ilmeisesti mintun maku oli liikaa: maistelu jäi yhteen suulliseen. Tämä maku oli tosiaan raikkaampi ja koostumus kevyempi kuin Vadelma-päärynä & aroniassa. Kaikki smoothiet tuli kuitenkin muutaman retken aikana syötyä ja ne tarjosivat kaipaamaamme lisäenergiaa. Näitä tuotteita tulee suurella todennäköisyydellä ostettua mukaan tulevaisuudessa, niin helppoa lisäenergiaa ne tarjosivat ja kevyet pussipakkaukset olivat suuri lisäplussa toimivissa tuotteissa. 


Seuraa Kukkahattuäitiä Facebookissa.


2 kommenttia:

  1. Siitä onkin kauan kun viimeeksi maistellut vauvojen ruokia, joten en tiedä onko ideani ihan hullu, mutta nuo ruokaisammat välipalat kiinnostaisi mua enemmän. Kokeilemalla sen sitten tietää tykkäänkö vai en! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaahan niitä kokeilla, jos kiinnostaa. Ei ne ainakaan huonoimmasta päästä syötävää ole. Jos kokeilet, tuu ihmeessä kertomaan, mitä tykkäsit. :)

      Poista

Kaikki kommentit ilahduttavat ja vastaan niihin aina mahdollisimman pian.