Sivut

maanantai 9. tammikuuta 2017

10 väsyneen äidin sähellystä


väsyneen äidin sähellyksiä
Väsyneenä tulee sählättyä

1. Allekirjoitin joulukortin mieheni nimen sijaan veljeni nimellä. Onni onnettomuudessa, kortti lähti kyseisellä veljelle ja tämän avovaimolle.

2. Kaupassa lastattiin kärry täyteen tavaraa ja juuri ennen kassalle menoa tajusin kysyä mieheltä, mitä ihmettä me syötäisi tänään. Miehen oikeasti hämmästynyt katse paljasti, että asia oli sovittu hetkeä aikaisemmin ja ruoka-aineetkin löytyi jo kärrystä.

3. Vessapaperin ostaminenkin voi käydä työstä, kun on tarpeeksi väsynyt: Lähdin hakemaan paperia kaupasta ja toin kotiin talouspaperia. Sama toistui kolme kertaa, kunnes mukana ollut Muru vihdoin haki hyllystä oikean paketin.

4. Väsyneenä voi unohtaa oman nimensäkin: Meinasin esitellä itseni puhelimessa tyttönimelläni. Naimisissa kun on oltu vasta vajaa yhdeksän vuotta…

5. Erityisesti ruokaa tehdessä väsymys sotkee liiankin helposti ajatukset ja sähläystä syntyy: Papukastiketta tehdessä paprikajauheen sijaan kippasin kastikkeeseen reilusti chilijauhetta. Onneksi sen sai kaavittua lusikalla pois. Valkosipulijauhe ja jauhettu valkosipuli menivät myös sekaisin, mutta sen haistoin jo ennen ruokaan laittamista.

6. Tein lapsille välipalaksi smoothieta ja tarkoituksena oli ottaa Pätkän annos talteen ennen kuin lisäsin vähän piimää. No, käsi oli päätä nopeampi ja Pätkä söi sitten muuta.

7. Vadelmamehukeitto ei sovi kahvin sekaan, kokeiltu on. Ilmeisesti vihreä mehukeittopurkki ja sininen maitotölkki olivat väsyneen mieleni mielestä saman näköiset.

8. Kahvia on tullut välillä keitettyä myös ilman vettä. Senkin on tajunnut vasta sitten, kun on seissyt keittimen edessä muki jo valmiina kädessä.

9. Laitoin Pätkän 7,5kk ikäisenä lattialle istumaan ja lähdin käymään toisessa huoneessa. Vasta kun tulin takaisin, tajusin että pojan takana olisi vielä pitänyt istua, ettei hän vain kaadu. Ei onneksi kaatunut, katseli äidin sähellystä vain ihmeissään.

10. Ja sitten on kaikki perinteiset väsymyssähellykset: lasten nimet menee sekaisin; vauvalle antaa vanhemman lapsen maitolasin ja tuttipullo löytyy sitten vanhemman pojan edestä; kadonneet silmälasit löytyy päästä; unohtaa mitä on tekemässä jne.

Kuulostaako tutulta? 

Tässä muutamia esimerkkejä, miten oma yliväsymykseni ilmeni viime vuoden loppupuolella. Väsymys sai säheltämään kaikenlaista hassua, jotka jälkikäteen ajateltuna naurattavat, vaikka tilanteessa ei aina naurattanutkaan.

Toivon, että alkanut vuosi on vähän helpompi ja vähemmän uuvuttava. Siihen vaikuttaa paljon myös oma asenteeni ja vakaa aikomukseni on yrittää ajatella positiivisemmin ja stressata vähemmän. Stressaamista opin viime vuonna hieman vähentämäänkin, mutta kun lähtötilanne oli mikä oli, vielä on todella paljon tekemistä.

5 kommenttia:

 1. Kuullostaa tutulta. Näin vanhemmiten voi syyttää jo dementiaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon muutenkin sen verran hajamielinen ihminen, että mitenhän pahaksi tämä unohtelu ja säheltäminen tästä iän myötä vielä meneekään. :)

   Poista
 2. Voi, kyllä kuulostaa! Viime aikoina olen meinannut vetäistä allekirjoitukseen tyttönimen, eihän tuo nimi muuttunut kuin seitsemän vuotta sitten. Tänään yritin varata neuvola-aikaa ja yritin puhelun hälyttäessä kuumeisesti miettiä, mikä ihme esikoisen sotun loppuosa oikein on. Ja vessapaperin takia poikkesin tänään kerhoreissulla kauppaan, siinä ja siinä ettei unohtunut se ainoa listalla ollut asia...
  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En siis ole ainoa, joka meinaa unohtaa väsyneenä oman nimensä. Sitten pitää olla kyllä jo huolissaan, jos oikeasti esittelen itteni tyttönimelläni. :) Toivottavasti muistit esikoisen sotun loppuosan ja ilmeisesti oikea paperikin lähti kaupasta mukaan. :)
   Mukavaa alkanutta viikkoa sinnekin!

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista

Kaikki kommentit ilahduttavat ja vastaan niihin aina mahdollisimman pian.