Sivut

lauantai 28. tammikuuta 2017

Välillä on lupa hengähtää

Pysähdy välillä kuuntelemaan omaa jaksamistasi 


Tunnollisena ihmisenä haluaisin hoitaa kaikki tekemäni asiat kunnolla. Perfektionistinä en kuitenkaan ole koskaan täysin tyytyväinen mihinkään tekemääni. Kärsimättömänä haluaisin tehdä asiat samantien alusta loppuun ja mielellään mahdollisimman pian. Uteliaana toivoisin voivani opetella kaikkea uutta, mutta mukavuudenhaluisena haaveilen vain istuvani hetken hiljaisuudessa hyvää kirjaa lukien. Kotiäitinä puuhaa on vaikka muille jakaa, aina ei ole aikaa eikä voimia tehdä kaikkea, mutta silti hommaa tuntuu olevan päivä päivältä enemmän.

Välillä elämässä on kausia, jolloin ei yksinkertaisesti ehdi tai jaksa tehdä edes kaikkea tarvittavaa. Saatika sitten sellaista, mitä ei ole pakko. Tällä hetkellä suuri osa ajasta menee, kun juoksee tukia pitkin kävelevän Pätkän perässä. Se ja tarvittavat kotityöt vievät suurimman osan päivästä. Ja jos aikaa sattuisikin olemaan johonkin muuhun, ei oma energia riitä.

Lasten nukahdettua illalla tekee mieli vain lysähtää sohvalle.  Vaikka miten haluaisi tehdä jotain muuta, voimat ei riitä. Teinkin jotain itselleni hyvin poikkeavaa ja annoin luvan yrittää huilata silloin harvoin, kun se on mahdollista. Täydellisyys ja tunnollisuus saavat odottaa, oma jaksaminen ja mukavuudenhalu vievät voiton.


Mukavaa viikonloppua! 
Muista kuunnella omaa jaksamistasi edes välillä.


2 kommenttia:

  1. Kuulostaa niin tutulta! Nykyään sitä osaa hengähtää ja nauttia ja vain olla kun se hetki tulee. "Entisenä" perfektionistina olisin siivonnut asuntoa tai muuta vastaavaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo silloin, kun se hetki tulee, pitää osata vain olla. Koska ainakin meillä hetki voi olla todella lyhyt. :)

      Poista

Kaikki kommentit ilahduttavat ja vastaan niihin aina mahdollisimman pian.