Sivut

perjantai 6. tammikuuta 2017

Testissa Piltti Ensimaut
Testissä Piltti Ensimaut-sarjan soseita


Päästiin nuorimmaisen kanssa testaamaan kolmea Piltin Ensimakua: omenaa, porkkanaa ja puolukka-banaania. 9kk ikäinen poika ei ehkä ollut ihan ihanteellinen testaaja noille ensimauille, mutta kyllä me molemmat niitä maisteltiin. Hedelmäsoseita meillä käytetäänkin puuron päällä ja seassa päivittäin. Ja testattavalle porkkanasoseellekin keksin kyllä helposti käyttöä.

Ensimaku Banaania ja puolukkaa 
Soseessa on banaania 69% ja puolukkaa 27%Piltti Ensimaut Banaania ja puolukkaa


- Sose oli huoneenlämpöisenä todella juoksevaa. Sekotin sitä maissipuuron sekaan välipalaksi ja siihen tarkoitukseen juoksevuus sopi. Jos olisin antanut pelkkää sosetta, olisi voinut tulla enemmänkin sotkua. Jääkapista otettuna sose saostui hieman, mutta pysyi aika juoksevana.
- Sose oli nätin vanhan roosan väristä ja siitä näki, että seassa on oikeastikin marjaa enemmän kuin muutama prosentti. Hyvä juttu, marjoja pitäisikin käyttää.
- Omaan suuhun banaani maistui ihan liian makealta ja puolukasta jäi suuhun todella hapan maku.
- Tämä maku ei ollut meidän pojan mieleen. Puuron seassa meni jotenkuten, vaikka osa pienestä annoksesta jäikin syömättä. Paljaaltaan poika ei montaa lusikallista sosetta huolinut.


Ensimaku Omenaa
Soseessa on 99,9% omenaa- Omenasoseen väristä, ei ollenkaan keinotekoisen. Näytti siltä, miltä omatekemäni omenasosekin näyttäisi.
- Maistui itsetehdylle omenasoseelle: omenainen maku ja hieman hapan jälkimaku. Tykkäsin itse mausta, vaikka se olikin melko mieto.
- Maku oli pojankin mieleen, sillä sose maistui sekä kaurapuuron päällä että myös paljaaltaan.
- Sose ei ollut liian juoksevaa, joten sitä voisi tarjota välipalaksi myös reissussa ja autossakin.


Ensimaku Porkkanaa
Soseessa 75% porkkanaa

Piltti Ensimaut Porkkanaa


- Sose oli kauniin väristä: kirkkaan oranssia, mikä kertoi sen sisältävän oikeasti porkkanaa.
- Koostumus oli todella juokseva ja hieman rakeinen. Juoksevuuden vuoksi en tarjoaisi sosetta reissussa.
- Maistui porkkanalle, mutta itsetehty porkkanasose on makeampaa. Tärkeintä kuitenkin oli, että porkkana maistui. Olen aina ihmetellyt porkkana-perunasosetta, joka ei maistu kummaltakaan, vain lähinnä pahalta ja pahvilta.
- Poika testasi porkkanasoseen hienonnetun makaroonilaattikon seassa ja hyvin maistui. 
- Purkin pohjalle jääneet lusikalliset maistuivat pienelle testaajalle loistavasti ja tämä sose maistuikin paljaallaan pojalle näistä testisoseista parhaiten. Huuli alkoi väpättää, kun sose loppui.

-------------------------------

Ensimaut-sarjan soseet ovat ns. tavallisia soseita kalliimpia, ainakin meidän kaupoissa. Kaipa vauvallekin on paras, että tarjotaan pelkkää kasviksia ja hedelmiä sisältäviä soseita, mutta kyllä hinta ainakin itseni saa miettimään, mikä purkki lähtee kaupasta mukaan.

Ensimaut-sarjassa ei käytetä tärkkelystä, vaan soseet valmistetaan pelkistä hedelmistä ja kasviksista. Luin vasta testaamisen jälkeen, että soseen rakenne voi vaihdella paksumman ja juoksevamman välillä riippuen sadon luonnollisista vaihteluista. Tämän tiedon varjossa en uskaltaisi ottaa soseita reissuun mukaan, sillä olisi ikävä yllätys huomata, jos sose olisi testisoseitakin juoksevampaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ilahduttavat ja vastaan niihin aina mahdollisimman pian.