Sivut

keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Testissä LappiKidsin talvihanskat


LappiKids talvihanskoja
LappiKidsin talvihanskoja
  

Loppusyksystä tutustuin LappiKids-merkkisiin lastenvaatteisiin ja ihastuin heti vaatteiden kuoseihin. Kun kävi vielä niin ihana sattuma, että saimme yritykseltä Murulle ja Pätkälle talvihanskat testiin, olin haltioissani. Mikä voisikaan olla parempi lastenvaatemerkki Lappia rakastavalle perheelle kuin LappiKids.

LappiKids vaatemerkki perustetiin vuonna 2010 Lapin ainutlaatuisen luonnon inspiroimana. Tuotteet suunnitellaan Suomessa ja joka kaudella suomalaiset suunnittelijat pääsevät kertomaan oman näkemyksensä ja tarinansa Lapista. Vaatteiden kuosien lisäksi myös tuotekehittely on tärkeää yritykselle. Tuotteet suunnitellaan lasten ehdoilla, joten laadukkaat ja istuvat tuotteet ovat omiaan lasten leikkeihin säällä kuin säällä.


LappiKidsillä on myymälä Lahdessa Kauppakeskus Karismassa. Lisäksi tuotteita saa ostettua LappiKidsin verkkokaupasta.

Saatiin tosiaan ennen joulua testattavaksi 4-vuotiaalle Murulle Vuohto-nimiset hanskat ja 9kk Pätkälle Vanttu-nimiset talvihanskat. Etenkin Pätkän kohdalla lämpimiä hanskoja on ollut vaikea löytää. Poika istuu ulkona yleensä rattaissa, toisinaan kädet on lämpöpussin sisällä, toisinaan roikkuvat milloin missäkin. Ja välillä istutaan myös pulkassa omalla pihalla. Liiankin usein pienen kädet on ollut viileät, jopa kylmät, kun ollaan tultu sisään. Ja kyllä, kädet on saattaneet palella jopa lämpöpussin sisällä. Uusille, hyvällä lämmöneristyskyvyllä varustelluille hanskoille oli siis kova tarve.

LappiKids Vuohto
Vuohto-hanskat, koko 4


Molempien hanskoissa on hyvät heijastimet, vedenpitävyys jopa 5000 mm ja materiaali on hengittävää ja tuulenpitävää. Vuohto-hanskojen koko 4 on tarkoitettu 4-6-vuotiaalle ja meidän vajaa 5-vuotiaan pojan käteen ne ovat juuri sopivat. Sinisten hanskojen kuosi on ihanan pirteä, vaikka lintu näyttääkin hieman vampyyrilta, ja tuo heti mieleen Lapin. Samoin taisi poika itsekin ajatella hanskat ensimmäistä kertaa nähdessään, sillä ensimmäinen kommentti oli: ”Mä säästään nää Ylläkselle”. Pienen houkuttelun jälkeen poika suostui kuitenkin hanskat laittamaan käteensä, jotta päästiin testaamaan niitä alkuvuoden hyvinkin vaihtelevissa sääoloissa. 

Hanskat on ollut Murulla kädessä sekä kovilla pakkasilla, jopa -25´C, muutamassa pakkasasteessa lumileikeissä että myös vesi-/räntäsateessa kerhomatkalla. Omaan käteen hanskat tuntuvat pehmeiltä ja lämpimiltä. Epäilin, että ovatkohan suojasäällä jopa liian lämpimät, mutta eivät kuitenkaan tainneet olla. Tuotetiedoissa ollut hengittävyys lunasti siis lupauksensa. Märkä räntäsade kasteli hanskat ulkopuolelta, mutta materiaali kuivui jopa ulkona muutamassa minuutissa ja kerhon alkaessa poika meni kuivien hanskojen kanssa sisään. Koskaan ennen en ole törmännyt tuollaiseen ja olin kyllä tyytyväinen. Pakkasella pojan kädet pysyivät lämpiminä, kuulemma liiankin lämpiminä. Alkukankeuden jälkeen nämä hanskat jäivät kuitenkin käyttöön ja vanhat hanskat hylättiin laatikon pohjalle. 


LappiKids Vanttu
Vanttu-hanskat, koko 1


Pätkä sai testattavaksi mustat 1-koon Vanttu-hanskat, jotka kuuluvat viime vuoden mallistoon. Näissäkin hanskoissa oli hyvä heijastin ja itse tykkäsin kovasti näistä yksinkertaisista hanskoista, joissa lukee isolla ihailemani teksti LappiKids. Nämä Vanttu-hanskat eivät ole yhtä paksut kuin Vuohto, mutta ovat pitäneet Pätkän käden kuitenkin lämpimänä. 9kk ikäiselle hanskojen pukeminen on hieman hankalaa, kun poika ei osaa itse laittaa kättään kunnolla hanskan sisään. Varressa on kuitenkin sen verran reilusti tilaa, että oma käteni mahtuu sinne ja olen saanut sillä tavalla aseteltua välillä väärään paikkaan jääneet sormet. Peukalo ei vielä ylety omalle paikalleen. Vetoketjullinen varsi auttaisi pukemisessa ainakin näin pienelle. 


LappiKids hanskat
Hanskat pitivät kädet lämpiminä pulkkailun ajan


Pätkä on testannut hanskoja -10´C pakkasessa pulkassa istuessa ja sekä kovemmilla että lauhemmilla keleillä rattaissa ollessa. Pulkassa poika istui reilu 15 minuuttia ja sen ajan kädet pysyivät ainakin oikein lämpiminä. Kovimmilla -25´C pakkasilla käsi oli sisään tullessa vähän viileä, mutta ei vielä kylmä. Näin pienellä asiaan vaikuttaa tietenkin myös muu vaatetus, mutta samoilla vaatteilla ollaan oltu ulkona pienemmilläkin pakkasilla eri merkkiset hanskat kädessä ja silloin kädet olivat huomattavasti kylmemmät. Tihkusade kasteli hanskoja hieman yhdellä kävelylenkillä, mutta materiaali ei mennyt mitenkään turhan märäksi, joten näissäkin hanskoissa vedenpitävyys on hyvä ainakin pienemmällä sateella.

Tykkäsin itse molempien poikien hanskoista. Tälle talvelle oli ehditty hankkia jo muut asusteet, mutta ensi talveksi aion ainakin Pätkälle hankkia jotain LappiKidsiltä, niin hyvin nämä testissä olleet talvihanskat lämmittivät. 

Yhteistyössä LappiKidsin kanssa.


Liity blogin seuraajaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ilahduttavat ja vastaan niihin aina mahdollisimman pian.