Sivut

perjantai 16. joulukuuta 2016

10 asiaa, jotka tekevät joulun


1. Pähkinänsärkijä-baletti
Telkkarista tallennettu, jotta voin katsella rauhassa omalla sohvalla yöpuku päällä torkkupeiton alla. Lasi punaviiniä tekee katselusta täydellisen.

Tämä luetaan lasten kanssa tai ilman. Kirja on kuulunut joulun odotukseeni ainakin 
15 vuotta.

3. Jouluvalot
Kynttelikkö, ikkunassa oleva tähti, lyhdyn sisällä tuikkivat valot. Tärkeintä on, ettei valoja ole liikaa. Jouluvaloöveri, eri väriset valot sekä varsinkin välkkyvät jouluvalot pilaavat tunnelman.

4. Valkoinen joulu
Ei siitä mihinkään pääse, että jouluna toivoisi olevan lunta. Tai edes pakkasta. Joulu tulee, vaikka ulkona sataisi vettä, mutta valkoinen joulu on se ainoa oikea joulu.

5. Joululaulut
Parhaimmillaan luovat täydellisen mielenrauhan ja mielikuvan iloisesta ja rauhallisesta joulusta. Spotifyssa on mahtavat valikoimat joululauluja ja sieltä löytyy aina mielialaan sopivia lauluja. Kaupoissa raikaavat joululaulut aiheuttavat kuitenkin usein ärsytystä.

6. Suklaa
Ennen suklaalla oli vielä suurempi rooli jouluissani, nykyään rasioita ei tule enää hamstrattua kaappeihin. Simpukkasuklaarasia on lempparini ja sellaisen aion tänäkin vuonna ostaa. Suklaa on parasta, kun lapset ovat jo nukkumassa. Aamulla saattaa tosin kuulua epäuskoinen kysymys: Kuka on syönyt kaiken suklaan? Äiti!!!

7. Hyasintti
Hyasintti on lempijoulukukkani ja yksi lempikukistani kielon ja jasmiinin rinnalla. Erityisesti pidän vaaleanpunaisesta hyasintista. Valitettavasti voimakkaasti tuoksuvalla kukalla on ehdoton porttikielto kotiimme. Onneksi kukkia voi käydä tuoksuttelemassa kaupassa ja yksi kerta riittääkin aiheuttamaan migreenin. Se on kuitenkin melkein sen arvoista.

8. Joulukortit
On vain niin ihanaa saada joulukortteja. Joka kerta, kun postilaatikosta löytyy joulun alla kortti, ilahdun yhtä suuresti. Ajatus siitä, että joku on halunnut lähettää perheelleni kortin tekee minut todella iloiseksi. Toivottavasti muutkin ilahtuvat joulukorteista yhtä paljon. Joulukortit pääsevät koristamaan vaatehuoneen ovea ja lapset ehtivät ihastella niitä monta kertaa joulua odotellessa.

9. Enkeli-joulukoriste
Lempi kuusenkoristeeni, valkoinen lasienkeli, on peruja lapsuudenkodistani. Enkeli oli jo lapsena suosikkini ja kotoa muuttaessani äiti antoi tämän aarteen mukaani. Nykyään esikoiseni saa kunnian laittaa tämän koristeen kuuseen, kysyttyään aina ensin minulta, haluaisinko sen laittaa.

10. Joulukuusi
Kun joulukuusi on saatu koristeltua, muutama kyynel valuu salaa silmäkulmastani. Näky herkistää vuodesta toiseen. Nyt on koti valmis, nyt joulu saa tulla.


Mitä asioita sinun jouluusi kuuluu?

2 kommenttia:

 1. Oi, tämä onkin hauska postausidea! Ostin täksi jouluksi tuosta Heinähattu ja Vilttitossu-kirjasta tehdyn dvd:n (on ilmeisesti tullut joskus telkkarista joulukalenterina?) ja olin vähän pettynyt. Mutta kirja on varmasti hyvä!
  Mukavaa joulunalusviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Toi telkkarista tullut joulukalenteri ei ole ollenkaan kirjan veroinen. Muistan katselleeni sitä n.8-vuotiaana ja uusintaa 15-vuotiaana. :)

   Mukavaa joulunalusviikkoa sinnekin!

   Poista

Kaikki kommentit ilahduttavat ja vastaan niihin aina mahdollisimman pian.