Sivut

torstai 3. marraskuuta 2016

Monta hyvää syytä palkata äiti

Monesti tuntuu, että työnantajat katsovat hieman karsaasti työnhakijaa, joka on ollut lasten kanssa kotona. Mikä äitinä olevan naisen palkkaamisessa pelottaa? Jos työnantajat miettisivät hieman enemmän, he huomaisivat, että kotona olleelta äidiltä löytyy monia työhön vaadittavia ominaisuuksia:


"Hyvä työnantaja,

Ansioluettelossani olevan äiti-tittelin ansiosta olen oikea henkilö avoimeen työtehtävään. Kolmen lapsen äitinä minulta onnistuu multitasking loistavasti, tarvittaessa vaikka yhdellä kädelläkin: pystyn tekemään ruokaa tai leipomaan, siivoamaan, viihdyttämään vauvaa ja tarkistamaan läksyt samaan aikaan. Olen nopea oppimaan uusia asioita, sillä äidin on sisäistettävä itsekin koulussa opitut, kavereiden opettamat ja youtubesta tulvivat asiat, jotta pystyy kommunikoimaan lapsensa kanssa oikealla kielellä.

Kotiäitinä kekseliäisyyteni on parantunut entisestään, kun olen päivittäin saanut pähkäillä, mitä kulloinkin syötäisi, mistä kaivan lapsille yhtäkkiä puhtaita tai ehjiä vaatteita, mitä tekemistä taas voisi tehdä, miten saada lapsi lopettamaan kiukuttelunsa neljättä kertaa samasta asiasta ja miten ihmeessä selviän itse siitä kaaoksesta. Osaan etsiä tarvittaessa uutta tietoa ja selittää sen yksinkertaisella tavalla niin, että jokainen ymmärtää sen. Tästä olen saanut paljon harjoitusta selittäessäni nelivuotiaalleni esim. luontoon liittyviä asioita. Tietoa etsiessä opin itsekin uutta, mikä näin uteliaalle ihmiselle on aina mukava asia. Viimeksi opin, miten etanat lisääntyvät sekä miten ja missä ne talvehtivat.

Omistaudun työlleni täysin: omat ruoka- ja kahvitaukoni eivät ole viime vuosina päässeet venymään liian pitkiksi, jos taukoja olen ehtinyt pitääkään. Tarvittaessa syöminen onnistuu myös sujuvasti toisella kädellä samalla, kun hoidan jotain tärkeämpää, kuten rauhoittelen itkevää vauvaa, pelaan lautapeliä tai tarkistan läksyjä. Olen joustava ihminen, siihen äitinä oleminen on antanut valmiuksia: Äitinä teen kolmivuorotyötä ilman, että yövuoron jälkeen voisi nukkua päivällä, mutta työlleni omistautuneena olen selvinnyt siitäkin.

Tulen toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja yritän sosiaalisena henkilönä jutella uusien ihmisten kanssa aina mahdollisuuden mukaan. Olen yleensä ensimmäinen esim. leikkipuistossa ja neuvolan odotustilassa, joka avaa suunsa. Osaan kuitenkin antaa toisille myös työrauhan, enkä mene väkisin juttelemaan. Pystyn työskentelemään kovassakin metelissä, sillä viime vuosina kotona ei juurikaan ole ollut hiljaista hetkeä. Olen oppinut ratkomaan mitä ihmeellisimmistä asioista johtuvia erimielisyyksiä (esimerkkinä viimeisen kakkupalan jakaminen saman kokoisiksi paloiksi), joten voisin olla varteenotettava vaihtoehto työpaikan työsuojelutehtäviin.

Hallitsen tietotekniikan hyvin ja tarvittaessa osaan löytää ihmeellisiäkin virheilmoituksia esim. iPadilta, kun lapsi on painellut sitä itsekseen. Kielitaitoni on ollut välillä koetuksella yrittäessäni ymmärtää, mitä puhumaan opetteleva lapseni on tarkoittanut, joten englannin ja ruotsin käyttäminen hieman ruostuneesta kielitaidostani huolimatta onnistuu varmasti. Olen myös ylläpitänyt jatkuvasti päässälaskutaitoani laskiessani toisella luokalla olevan esikoiseni jatkuvasti kysymiä laskutehtäviä.

Lopuksi pyydän huomioimaan, että vaikka joudun välillä olemaan sairaan lapseni vuoksi pois, sitä ei kannata pitää huonona asiana: kun palaan taas töihin, syyllisyys saa minut tekemään työt normaalia nopeammin ja paremmin sekä todella antamaan kaikkeni hyvittääkseni poissaoloni. 

Odotan yhteydenottoanne, sillä tulen mielelläni kertomaan lisää itsestäni."

Opettelen tarvittaessa uusia taitoja, kuten klapikoneen käytön

 Mitä muuta listalle voisi lisätä?
 


Seuraa blogia Bloggerissa ja Facebookissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ilahduttavat ja vastaan niihin aina mahdollisimman pian.