Sivut

keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Äidin kirje joulupukille

Rakas Joulupukki.

Lasten kanssa kirjoitimmekin Sinulle jo viikkoja sitten. Kirje on varmastikin saapunut perille teille sinne Napapiirin pääpostiin. Älkää hämmästykö, vaikka lahjatoivelistat ovatkin tänä vuonna niin lyhyet, kyllä ne meidän pojilta silti ovat. Lapset päättivät tänä vuonna yllättää äidinkin toiveiden määrällä. Aputontut täällä ovatkin jo hyvässä vauhdissa hankintojen kanssa.

Unohdin kuitenkin lähettää oman kirjeeni muiden mukana. Olen ollut melko kiltti tänäkin vuonna, enkä toivoisi kuin yhden joululahjan: täydellisen tyynyn.

Tyynyn pitäisi olla tarpeeksi pehmeä, sillä mikään ei ole inhottavampaa kuin tiiliskivi pään alla. Jos kyse on lämmön myötä muotoutuvasta tyynystä, eikö sekin voi olla kuitenkin pehmeä heti, kun pääni sille painan?

Tyynyn täytyy tukea tarpeeksi ja sopia kaikkiin nukkuma-asentoihin, sillä pyörin unissani paljon. Yöuneni on ainakin toistaiseksi vielä melko katkonaista kahdeksankuiseni kanssa, joten toivon tyynyni olevan niin mukava, että pystyn nukahtamaan heti, kun pääsen yöllä takaisin sänkyyn. Usean heräämisen vuoksi yöuneni on välillä liiankin katkonaista, joten tyynyn pitäisi pystyä auttamaan kehoani rentoutumaan lyhyiden unijaksojen aikana.

Koska päivisin on sen verran paljon touhua ja hälinää, omien ajatuksieni ajatteleminen on usein hankalaa, jos ei mahdotonta. Iltaisin lasten ollessa nukkumassa olisi tietenkin aikaa ajatella omiakin asioita, mutta siinä vaiheessa päivää harvoin jaksan sitä tehdä. Onko siis ihme, että ajatukset ovat mielessäni joka kerta, kun herään yöllä. Jospa täydellinen tyyny olisi niin taianomainen, että kaikki yöhön kuulumattomat (aikalailla siis kaikki) ajatukset unohtuisivat, kun saan lepuuttaa päätäni sitä vasten.

Kahdeksankuisen lapsen kantaminen, yhdellä kädellä työskentely ja uusimpana pojan jatkuva kävelyttäminen eivät ole niskalle ja hartioille mitenkään optimaalisia työskentelytapoja. Yritän mahdollisuuksien mukaan jumpata ja nostella painoja, mutta myös tyynyllä on osuutensa näihin kipuihin. Ja toisaalta mahdollisuustensa myös auttaa, sillä täydellinen tyyny tukee niskaani ja hartioitani yöllä ilman, että huomaankaan. Sen kanssa en myöskään joutuisi korjaamaan nukkuma-asentoa vähän väliä.

Jos tällaista tyynyä ei ole vielä olemassa, tontut voivat sellaisen varmasti kätevinä valmistaa? Ja jos siltä tuntuu, en panisi pahitteeksi muutamaa muutakin lahjaa. Uusi yöpuku, hyvä kirja ja lempisuklaani ovat tuttuja ja turvallisia ja aina yhtä ihania joululahjoja.

Joulukuu alkaa huomenna, joten pian nähdään.


2 kommenttia:

Kaikki kommentit ilahduttavat ja vastaan niihin aina mahdollisimman pian.