Sivut

keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Stonzit ja kantoreppu (sis. arvonnan)

(Yhteistyössä Kiddex Oy:n kanssa)

Sää on suosinut tänä syksynä ja sadepäiviä on ollut onneksi aika vähän. Vaikka syksy alkaakin olla nyt harmaimmillaan ja sää melko kolea, käymme usein aamupäivisin nelivuotiaan ja vauvan kanssa kävelyllä. Auto on päiväsaikaan miehellä käytössä, joten kävelemme myös kerhoon ja kauppaan ym. Sen lisäksi perheen kanssa ulkoillaan aina kun mahdollista. Vauva on aina välillä rattaissa, mutta usein kannan myös kantorepussa, missä hän on tottunut pienestä pitäen olemaan.

Vaikkei viileä sää olekaan vähentänyt ulkoilemista,  pukeutumiseen se on tietenkin vaikuttanut. Erityisen ongelmallista on ollut miettiä, mitä meidän puolivuotiaalle pitäisi laittaa päälle, kun hän on kantorepussa. Miten paljon vaatetta pitää topata, ettei pienelle tule kylmä? Ratkaisuksi osoittautui kerrospukeutuminen, villahaalari ja syyshaalari ovat pitäneet toistaiseksi vauvan lämpimänä. Jalkineongelmaa meille ei onneksi ehtinyt muodostua, kiitos Kiddex Oy:n. Sain nimittäin yritykseltä testattavaksi Stonz Bootiesit ja niiden kanssa vauvan jalat ovat pysyneet pääsääntöisesti lämpiminä kantorepussa ollessa.


Stonzeja voi käyttää suuren osan vuodesta: kerroksia lisäämällä tai poistamalla töppöset sopivat käytettäväksi sekä syksyllä, talvella että keväällä. Niiden pohja on vedenpitävä ja liukumaton ja se on lisäksi 100% kierrätettävä. Töppösten päällinen on veden ja tuulenkestävää materiaalia, 600D nylonia. Kahdella säädettävällä kiinnityksellä töppöset saa sopivan kokoisiksi.

Pehmeää materiaalia olevat töppöset on sopivan helppo pukea yleensä melkoisesti potkivan ja rimpuilevan vauvan jalkaan. Nilkan kohdalla ja yläreunassa olevien kiristysnyörien avulla töppöset saa tosiaan helposti kiristettyä sopivan kokoisiksi. Stonzit on helpoin pukea niin, että vauva istuu sylissäni, jolloin saan vedettyä töppösen tarpeeksi korkealle ja jalkapohja asettuu oikeaan kohtaan. Erityisen paljon annan plussaa siitä, että töppösten pukeminen onnistuu jopa niin, että vauva on jo kantorepun kyydissä. Vain pienellä akrobatialla töppöset onnistuu saamaan jalkaan ja vielä kiristämäänkin sopivaksi. Epäilen, ettei tämä temppu onnistuisi tavallisten kenkien kanssa.

Stonz Bootiesin värivalikoima oli Kiddexillä mukavan laaja ja tuntuikin vaikealta valita useista kivoista kuoseista meille kivoimmat. Päädyin lopulta Octopus- Navy Blue - töppösiin. Tummansiniset töppöset vihreällä mustekalankuvalla sopivat loistavasti vauvan syyshaalariin ja myöhemmin myös harmaaseen talvihaalariin. Kirkkaanvihreä mustekala ilahdutti vauvaakin suuresti ja ensimmäinen koetus töppösille olikin selviytyä vauvan testimaistelusta. Puhtaana pysyivät ja tarvittaessa olisin voinut pestä ne, sillä Stonz Bootiesien hoito-ohje on hienopesu ja ilmakuivatus. Hyvä tietää tulevaisuutta ajatellen, että töppöset voi tarvittaessa pestä.


Ensimmäisen kerran kokeilimme Stonzeja lämpimänä syyspäivänä Korkeasaaren-retkellämme. Stonz Bootieseissa on ohut fleecevuori ja epäröin hieman laittaa niitä tuona päivänä vauvan jalkaan, sillä lämpömittari näytti jopa +15˚C. Tiikerihäkin edessä vauva sai kuitenkin ensimmäistä kertaa hienot uudet töppösensä jalkaan ja tuolla kertaa pukeminen suoritettiin vauvan jo ollessa kantorepussa. Hieman kun toista kättä kurotti selän takaa, niin molemmat kiristysremmit sai sopiviksi. Ja kaikki pelkonikin osoittautuivat turhiksi: lämpimästä säästä huolimatta töppöset eivät hiostaneet tai olleet liian lämpimät. Uudet jalkineet olivat ilmeisen mukavat jalassa, sillä vauva nukahti heti, kun töppöset oli saatu jalkaan. 

Korkeasaaressa uudet töppöset jalassa
 
Vauva nukahtaa muutenkin usein ollessaan kantorepussa ja uni on monesti jatkunutkin kotona ulkovaatteet päällä, pehmeät Stonzit jalassa. Vauva on muutenkin ollut töppösistään innoissaan: Niiden retuuttaminen ja heittely on ollut hurjan hauskaa. Ja yhden mökkimatkankin ne pelastivat: ajomatkan loppusuoralla mikään ei tuntunut enää kelpaavan väsyneelle vauvalle, mutta repun kätköistä kaivetut Stonzit hiljensivät itkevän vauvan ja pääsimme ajamaan perille hieman rauhallisemmissa merkeissä. 

 
Pehmeää materiaalia olevia töppösiä on kiva rutistella

Stonzeja valitessani oikean koon valitseminen tuotti hieman päänvaivaa. Kiddexin nettisivujen mukaan S koko on 0-9kk ikäiselle ja M koko sopii 9kk ikäisestä eteenpäin. Sivuilta löytyy myös tarkempi Stonzien kokotaulukko, jonka mukaan M koko olisi jo 6kk alkaen. Mittasin vauvan jalkapohjan ja totesin, että S koko saattaisi olla liian pieni, varsinkin jos töppösissä olisi käytössä niihin erikseen saatava fleecevuori Bootie Linerz. Valitsin siis M koon töppöset, jotka ovat ilman Linerzejä tai villasukkaa kyllä aika isot. Todennäköisesti siitä johtuen vauvan varpaat pääsivät erään kävelymme aikana viileiksi, ulkona ollessa n.+8˚C.

Saimme Kiddexiltä jälkikäteen testiin myös Bootie Linerzit, joiden kanssa Stonzit muuttuivatkin hetkessä talvikenkien näköisiksi. Vuori pienensi Stonzit vauvalle sopivan kokoisiksi, vaikka pukeminen olikin hieman hankalampaa kuin ilman vuorta: haalarinlahkeen joutui asettelemaan tarkemmin varren sisään. Linerzit pääsivät testiin heti mahdollisuuden tultua ja syysloman alkamisen kunniaksi tehdyllä perhekävelyllä vauvan jalat pysyivät ihanan lämpiminä mittarin jäädessä vain muutamaan lämpöasteeseen. Pakkasillakin pärjätään siis varmasti. Ennen Linerzien saapumista pakkasaamujen ulkoilua kokeiltiin villasukkien kanssa ja nekin ajoivat kyllä asiansa siinä missä erillinen vuorikin. 


Stonzit muuttuivat hetkessä talvisaappaiksi

Bootie Linerz sopii käytettäväksi saman kokoisten Bootiesien kanssa. Kaksi kerroksinen sherpa-fleece vuori pitää jalat lämpöisinä ja ylimääräisen fleesen voi taittaa Bootiesien päälle. Vuorienkin pesuohjeena on hienopesu ja ilmakuivatus.

Stonzien kestävä ja liukumaton pohja mahdollistaa sen, että niillä voi myös kävellä. Meidän puolivuotias ei kävele ainakaan muutamaan kuukauteen vielä mihinkään, mutta istumaan oppinut poika oli riemuissaan, kun pääsi viikonloppuna istumaan mökin pihalla. Maassa olevat lehdet kiinnostivat kovasti ja mahalleenkin olisi ollut kiva päästä pyörähtämään. Jalat potkivat lehtiä ja lopuksi ihastelimme vieressä kasvavia puita vauvan seistessä. Stonzit pääsivät testiin tälläkin saralla ja hyvin toimivat, vaikkei niillä käveltykään. Ihan millä tahansa töppösillä en olisi uskaltanut vauvaa viileässä maassa seisottaakaan, mutta vedenpitävä ja liukumaton pohja sopi siihen loistavasti. 

Stonzit jalassa oli kiva katsella mökkimaisemaa

Kantorepun käyttö jatkuu ainakin toistaiseksi päivien edetessä kohti talvea. Koska kunnon pakkasia ei vielä ole tullut, talvikäyttöä ei vielä päästy testaamaan. Linerzien kanssa Stonzit tuntuvat omaan käteeni todella lämpimiltä ja testaamisen jälkeen vauvan jalat olivat normaalia lämpimämmät, joten pakkasillakin pärjätään varmasti. Talvilomamatkalle Ylläkselle Stonzit pakataan myös ehdottomasti mukaan, vaikka kantorepun käyttöä täytynee silloin harkita.  

Kursivoidulla tekstillä on faktatietoa Stonzeista ja Linerzeistä. Tiedot on lainattu Kiddex Oy:n nettisivulta sekä Stonz Bootiesien ja Bootie Linerzien mukana tulleista tuotetiedoista.

 
Sinulla on nyt mahdollisuus voittaa Octopus tai 60´s Flowers kuosilliset Stonz Bootiesit:

1. Käy valitsemassa Kiddexin verkkokaupassa, kumpi kuosi miellyttää enemmän: Octopus vai 60´s Flowers. 

2. Toisen arvan saat, kun käyt tykkäämässä Kukkahattuäidin facebook-sivusta.

3. Kerro blogin kommenttikenttään haluamasi kuosi ja koko (S, M tai L) sekä osallistutko yhdellä vai kahdella arvalla. Jätä myös toimiva sähköpostiosoite. Jos kirjoitat anonyymina, keksi itsellesi nimimerkki.

Arvonta-aika on 26.10.-8.11.2016   
94 kommenttia:

 1. Octopus s-koko ja 2 arpaa!

  H.a.riihimaki@gmail.com

  VastaaPoista
 2. En ehtinyt vielä tilata näitä, jos vaikka arpaonni suosisi :) Ehdottomasti siis octopus ja päädyn kokoon L. Kahdella arvalla mukana :)
  jenna.souranto@netti.fi

  -js89

  VastaaPoista
 3. Octopus M-koko ja 2 arpaa! :)

  xevex82(at)gmail.com

  VastaaPoista
 4. Kahdella olisin halunnut osallistua, mutta kun en ole facebookissa eli siis yhdellä mukana. mummolta@gmail.com ja 60's Flowers - Navy Blue / S olisi varmasti mieluinen tulevalle pikku prinssille.

  VastaaPoista
 5. Octopus, L-koko, yhdellä arvalla mukana! :) minna82@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Flowers koko M, ja kahdella mukana :)
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 7. 60' flowers. M koko! Ja 2 arpaa :)

  riinar@live.fi

  VastaaPoista
 8. Mukaan arvontaan yhdellä arvalla ja 60's flowers ja koossa L.

  VastaaPoista
 9. Unohdin äsken sähköpostin . Salli.moilanen36@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Mukaan arvontaan yhdellä arvalla ja 60's flowers ja koossa L.

  VastaaPoista
 11. Henna28
  Nämäpä olisivat tarpeen meille nyt, eli yksi arpa ja Octopus koko s.

  henna.holappa1@luukku.com

  VastaaPoista
 12. Mun valinta olisi Octopus S-koossa. Yhdellä arvalla mukana. (:

  - Saraana (saraana.makela@gmail.com)

  VastaaPoista
 13. Kahdella arvalla osallistun L koon 60' flowersien arvontaan! :)

  Tea.levonen(at)gmail.com

  VastaaPoista
 14. Apua, lähtiköhän äskeinen viesti jo? :D Tuli pelkkä virhelyönti.. :D

  Mutta siis yhdellä arvalla osallistuisin ja valintani olisi Octopus S-koossa.

  hippohiiri at gmail.com

  VastaaPoista
 15. Octopus M koko. Yhdellä arvalla mukana

  VastaaPoista
 16. Octopus S-koko, yksi arpa.
  minkamaaria@suomi24.fi

  Meillä esikoisella oli Stonzit ja en voi kuin kehua! Linersit toimivat hyvin ja esikoinen pystyi kävelemään Stonzeillaan mainiosti. Kantorepussa ja automatkoilla ihan parhaat, kun olivat niin mukavat päällä! Nyt tarvittaisiin juniorille Stonzit, koska esikoisen vanhat ovat isompaa kokoa (ja mahtuvat muuten edelleen, näillä on paljon pidempi käyttöikä kuin tavallisilla kengillä!).

  VastaaPoista
 17. Octopus, L-koko ja kahdella arvalla.
  katja.munukka@gmail.com

  Stonzeja ollaan käytetty esikolla ja nyt kohta vuosikkaalla vauvalla. M- koko vaan jää kohta pieneksi

  VastaaPoista
 18. Octopus, m koko ja kahdella arvalla etnachka at yahoo.com

  VastaaPoista
 19. Octopus koko M. Yhdellä arvalla mukana 🙌 kaskinen.anna@gmail.com

  VastaaPoista
 20. Kahdella arvalla mukana! 60´s Flowers koossa M olisi valintani :)
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 21. Peppi
  Osallistun yhdellä arvalla, Octopus koko S.

  peholapp(at)uusikaupunki.fi

  VastaaPoista
 22. Osallistun kivaan arvontaan yhdellä arvalla. Valintani olisi Octopus koossa M.
  T: Miukkis
  birgit82@suomi24.fi

  VastaaPoista
 23. Octopus koossa L olisi valintani :)
  1 arpa kiitos
  talviuninalle(at)gmail.com

  VastaaPoista
 24. Osallistun kahdella arvalla arvontaan. Octopus L koko. texas-86 (at) hotmail.com

  VastaaPoista
 25. Airiina
  Octopus M koko. Yhdellä arvalla mukana.

  aiholapp(at)uusikaupunki.fi

  VastaaPoista
 26. Octopus, koko L ja kahdella arvalla mukana.
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 27. Octopus L koko. Yksi arpa

  VastaaPoista
 28. Yksi arpa L-koon 60´s Flowers kuosille.
  -Marjuska-
  laaksonritari@luukku.com

  VastaaPoista
 29. 60's flower L koko, yksi arpa.
  milla663@gmail.com

  VastaaPoista
 30. Octopus L, kaksi arpaa

  emmahei(a)gmail.com

  VastaaPoista
 31. Octopus L koko, kaksi arpaa :) jjenitaa@hotmail.com

  VastaaPoista
 32. Octopus L-koko ja kaksi arpaa!

  hennaran(at)gmail.com

  VastaaPoista
 33. Octopus L- koko
  Kaksi arpaa :)

  jonna.mk.koskinen@gmail.com

  VastaaPoista
 34. Octopus ja ilmeisesti s-koko (3kk ikänen vauva). Kaks arpaa ja veera.vaisanen95@gmail.com on s.posti :)

  VastaaPoista
 35. Octopus m-koko ja kahdella arvalla mukana.

  VastaaPoista
 36. Octopus ja ilmeisesti s-koko (3kk ikänen vauva). Kaks arpaa ja veera.vaisanen95@gmail.com on s.posti :)

  VastaaPoista
 37. Octopus ja s-koko.
  Asl.jokinen@gmail.com

  VastaaPoista
 38. 60's flowers koossa M, yhdellä arvalla mukana ♡ n.coloured@gmail.com

  VastaaPoista
 39. Octopus M. Yksi arpa.
  annakaisa.hurtola @ gmail.com

  VastaaPoista
 40. Octopus koko L ja kahdella arvalla mukana ☺
  leida(at)windowslive.com

  VastaaPoista
 41. 60's flowers koko L. Kaksi arpaa.
  T:Sannis
  sanni.salonen@live.com

  VastaaPoista
 42. Octopus ja koko M. Kaksi arpaa. anne.ikonen88@gmail.com

  VastaaPoista
 43. 60's flowers, M, 1 arpa.
  -Pauliina
  Pauliina_basket@hotmail.com

  VastaaPoista
 44. Muksna kahdella arvalla. 60's flower ja L-koko. sallamari.ruotsalainen@gmail.com

  VastaaPoista
 45. 60's flowers, L, 2 arpaa
  Saara.ristola@gmail.com

  VastaaPoista
 46. 60´s Flowers, koko M :) Kaksi arpaa! jennika.haapaniemi@gmail.com

  VastaaPoista
 47. Octopus koossa M olisi sopiva pienelle prinssilleni. Kahdella arvalla osallistun!
  jezzhykela@gmail.com
  -jezzhy

  VastaaPoista
 48. Kahdella arvalla mukaan. Mieluinen kuosi on tuo octobus ja koko M.

  -niina s
  kuunsirppi-05@suomi24.fi

  VastaaPoista
 49. 60's flowers, 1 arpa
  naturoinen(at)gmail.com

  VastaaPoista
 50. 60's flowers koossa S. Ainoat talvikengät, jotka mein minitytölle ovat sopivat! �� nafu89(at)hotmail.com
  -TanjaT-

  VastaaPoista
 51. Octopus ja koko L. Kaksi arpaa.
  -Marre, marjut.reiman(at)gmail.com

  VastaaPoista
 52. Octopus L koko. 2 arvalla mukana.
  jaana.lehtonen82@gmail.com

  VastaaPoista
 53. Octobus L, 2 arpaa. kati at tiuhti.net

  VastaaPoista
 54. Octopus ja M tai L koko (en löytänyt tarkempaa koko taulukkoa mistään), kahdella arvalla mukana!

  arja.lavonen(at)gmail.com

  VastaaPoista
 55. 60's flowers koko m ja kaksi arpaa. Toivon niin voittavani. :) sannayk@netikka.fi

  VastaaPoista
 56. 60's flowers, koko m ja kaksi arpaa. sannayk@netikka.fi

  VastaaPoista
 57. 60's flowers koko m ja kaksi arpaa. Toivon niin voittavani. :) sannayk@netikka.fi

  VastaaPoista
 58. Octopus L-koossa ja yhdellä arvalla mukana ☺ sofia.mannikko@gmail.com

  VastaaPoista
 59. Octopus L-koko ja 2 arpaa! :)

  kristiina92@gmail.com

  VastaaPoista
 60. 60's flowers koossa M <3 2 arpaa
  Paratiisisose@gmail.com

  VastaaPoista
 61. Octopus M koko ja kaksi arpaa.
  Nimimerk. Haiduski
  heidi.jj.hirvonen@gmail.com

  VastaaPoista
 62. Octopus koko L, 2 arpaa ja kuutti01@hotmail.com :)

  VastaaPoista
 63. 60's flowers meidän neidille, koko M, mukana kahdella arvalla :)

  a.santaniemi (a) gmail.com

  VastaaPoista
 64. Octobus koko S. 2 arpaa. karoliina.mykkanenmustonen@gmail.com
  Nää olis kivat kantoliinaillesssa.

  VastaaPoista
 65. Octobus ja koko M, osallistun kahdella arvalla.
  maija.helkkula@hotmail.com

  VastaaPoista
 66. 2 arpaa. Octopus L-koko

  olivertekimeistaperheen(a)gmail.com

  VastaaPoista
 67. Osallistun kahdella arvalla ja valinta on Octopus M-koossa. :)

  anne.koskivirta@gmail.com

  VastaaPoista
 68. Octopus S-koossa, mukana kahdella arvalla :D
  elina.suomalainen87 (a) gmail.com

  VastaaPoista
 69. 60's flowers koossa M
  Rantuija at gmail.com

  VastaaPoista
 70. Octobus koossa M :)
  minuhno@gmail.com

  VastaaPoista
 71. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 72. Octopus M, yhdellä arvalla.
  cami.hallamaa@gmail.com

  VastaaPoista
 73. Kahdella arvalla osallistun.
  Jos arpaonni suosii niin valinta on Octopus M-koossa.

  riikka89@hotmail.com

  VastaaPoista
 74. 60's flowers ja koko m. 2 arpaa.

  VastaaPoista
 75. 60's flowers ja koko m. 2 arpaa.

  VastaaPoista
 76. 2arpaa, Octopus koko M

  pirneskoski1990@gmail.com

  VastaaPoista
 77. 60's Flowers M-koossa ja kaksi arpaa, kiitos! ��
  Piela.inari (a) gmail.com

  VastaaPoista
 78. Hups, nimimerkki unohtui: wolfius
  pirneskoski1990@gmail.com

  VastaaPoista
 79. Octopus, koko L ja 2 arpaa. :) elsi.tauriainen(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 80. Ottaisin 60s flowers-kuosin M-koossa. Yhdellä arvalla mukana! :)

  -lakkaneito-
  cloudberryshake (at) gmail.com

  VastaaPoista
 81. Octubus, M- koko ja kaksi arpaa. emilia_ho@hotmail.com

  VastaaPoista
 82. Octubus, koko L. Yhdellä arvalla mukana.
  Nimimerkillä TT
  tuomo.j.tapio@gmail.com

  VastaaPoista
 83. Yhdellä mukaan! koko M ja 60's flowers.
  Tiina
  miumiu83 at gmail.com

  VastaaPoista
 84. Octopus koko S
  2 arpaa
  Jessu881@hotmail.com

  VastaaPoista
 85. Kaksi arpaa :) Octopus ja koko M.
  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 86. Octopus, koko M.
  2 arpaa
  hilsan@luukku.com

  VastaaPoista
 87. Octopus M, kaksi arpaa.
  marja-anneli@luukku.com

  VastaaPoista
 88. 60's Flowers S-koossa, yhdellä arvalla :) . otsoelmeri(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 89. Yhdellä arvalla mukaan. 60's flowers ja koko S.

  Valkoraitakissa@gmail.com

  VastaaPoista
 90. Arvonta on päättynyt. Kiitos kaikille osallistumisesta. Voittaja ilmoitetaan mahdollisimman pian.

  VastaaPoista

Kaikki kommentit ilahduttavat ja vastaan niihin aina mahdollisimman pian.