Sivut

sunnuntai 14. elokuuta 2016

Kohta taas kotona


Takana kahden viikon kesäloma ja 2000 km ajoa. Vielä olisi matkaa 280km jäljellä ja yöksi päästään omaan kotiin, omiin sänkyihin.

Olo on haikea, kaksi ihanaa lomaviikkoa meni ihan liian nopeasti. Tänä vuonna oltiinkin ensimmäistä kertaa näin pitkään yhtäjaksoisesti pois kotoa. Voi tuntua aluksi taas vähän oudoltakin olla kotona. Ainakin tänään illalla.

Kahteen viikkoon on mahtunut kyllä paljon kaikkea. Loma aloitettiin juhlimalla esikoisen 8-vuotissynttäreitä. (Edelleen tuntuu oudolta, että poika on jo kahdeksan vuotta! Mihin aika on oikein mennyt? Vastahan mä opettelin olemaan äiti.) Synttärit meni itsellä pienessä väsymyssumussa, mutta pojalla oli kivaa ja se on tärkeintä.

Lomamatkan ensimmäiset neljä päivää oltiin mökillä, enemmän tai vähemmän vesisateista nauttien. Sieltä jatkettiin matkaa Kuusamon kautta Äkäslompoloon. Yllästunturin valloituksesta jo kerroinkin. Sen lisäksi kiivettiin (pähkähulluina) Pirunkurua pitkin Kesänkitunturille.

Pirunkuru

Sanoin pähkähullu, koska sellainen olo tuli kiviä pitkin kiivetessä vauva kantorepussa. Itsellä meinasi usko loppua ja tulihan siinä tiuskittuakin muulle perheelle. Siitä huolimatta onnistuttiin ja maisema oli kyllä kiipeämisen arvoinen.

Maisema Kesänkitunturilta

Tänään ollaan istuttu lähes koko päivä autossa, eikä ole mitään erityistä herkkua kyllä meidän vauvan kanssa ollut. Vauva on näemmä päättänyt, että autossa ei enää nukuta kuin max 20 min ja niitäkään pätkiä ei ole montaa tänään ollut. Esikoisen kanssa ollaan vaihdeltu paikkoja niin, että olen välillä istunut vauvan vieressä. Onneksi pullosta on helppo syöttää liikkuvassakin autossa. Välillä tekisi kyllä mieli hypätä autosta ulos, kun ei jaksaisi enää kuunnella vauvan kirkumista.

Vauvan lisäksi autossa remuavat esikoinen ja nelivuotias uusien lelujensa kanssa. Viimeisin leluostos tehtiin eilen Wood Jewel Designin myymälässä Pellon vihreällä pysäkillä, mistä esikoinen osti suloisen pehmopöllön. Äkäslompolon myymälästä tarttui nelivuotiaan mukaan pehmokoiranpentu.

Ensi viikolla alkaa arki meidänkin perheessä. Mies menee huomenna taas töihin ja esikoinen aloittaa tiistaina toisen luokan. (Äiti ei saa kuulemma enää saattaa kouluun.) Jäädään nelivuotiaan ja vauvan kanssa taas harjoittelemaan omaa arkeamme ja odottelemaan, että nelivuotiaan kerho alkaa syyskuussa.

Mukavaa koulunalkua kaikkiin perheisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ilahduttavat ja vastaan niihin aina mahdollisimman pian.