Sivut

lauantai 6. elokuuta 2016

Hotelliyö Kuusamon Tropiikissa

Meidän perheen kesälomamatka jatkui eilen mökiltä Kuusamoon, missä yövyimme hotellissa.

Meidän kahdeksan- ja nelivuotiaat pojat on hyvin energistä sorttia. Erityisesti kahdeksanvuotias esikoinen on ollut aina varsinainen ikiliikkuja. Poika ei taida pysyä paikallaan edes nukkuessaan, vaikka nukkuukin sikeästi öisin. Nelivuotias menee isoveljen perässä paikasta toiseen ja matkii kaikessa. Keskenään pojat leikkivät taisteluleikkejä, Minecraftia ja muita "poikien leikkejä". Ja juoksevat joka paikkaan, varsinkin yhdessä ollessaan.

Ajatus hotelliin menemisestä kauhistutti siis hieman etukäteen - varsinkin kun soppaan lisätään vielä öisin heräilevä nelikuinen vauva. Pysähdymme kyllä usein hotelliin yöksi, kun menemme Ylläkselle. Ajomatka kestää kauan ja lapset jaksaa istua autossa hyvin vaihtelevasti. Ja rehellisesti sanoen itsekään en kauhean mielelläni istu koko matkaa putkeen. Selkää alkaa särkeä ja koko ajan saa vaihtaa asentoa etsien parempaa ja mukavampaa. Muutaman kerran vuosien mittaan ollaan ajettu koko yö, mutta ei se mitään herkkua ole ollut. Vaikka lapset ovatkin nukkuneet ja itsekin olen saanut nukuttua, kun mies ajaa yleensä aina.

Nyt oli kuitenkin ensimmäinen kerta, kun hotelliin oli tarkoitus pysähtyä kolmen lapsen kanssa. Etukäteen pähkäilin, söisikö vauva maidon huoneenlämpöisenä, se kun ei ennen ole ollut mitään suurta herkkua. Ja pelkäsin, heräsivätkö vanhemmat pojat yöllä vauvan kitinään. Ja kauhistelin jo valmiiksi, mitä jos vauva ei nukukaan, vaan heräilee koko yön. Hotellin käytävät houkuttelevat yleensä myös juoksemaan ja samalla äänentaso kohoaa melkein huutamiseksi. Muistutan poikiamme asiasta aina, koska itse inhoan kuunnella, jos käytävältä kuuluu meteliä. Vaikka muistan, että itsekin tuli juostua lapsena ainakin laivan käytävillä. Koska pitkä käytävähän oikein käskee juoksemaan. Siitä huolimatta on pakko komentaa omia lapsia kävelemään juoksemisen sijaan.

Yövyimme Holiday clubin Kuusamon Tropiikin perhehuoneessa. Ihan  mukava perushuone, isommille pojille oli sänky valmiina sohvalla ja nelivuotiaalle oli kylppärissä jakkara, mikä oli kiva yllätys. Vauvalle ei erikseen tilattu sänkyä, vaan tarkoitus oli hyödyntää vaunuja yöllä. Tällä kertaa kylpyläkäynti ei kuulunut matkasuunnitelmiin, vaikka Kuusamon Tropiikin kylpylä onkin toimiva paikka lastenkin kanssa. 

Sen sijaan ilta meni Ravintola Mangon kabinetissa, Á la carte-ravintolassa. Pitkään tuli mietittyä sitäkin, voiko lasten kanssa mennä tällaiseen ravintolaan ja löytyykö sieltä syötävää meidän (välillä) nirsoille pojille. Riskin ottaminen kuitenkin kannatti: pojat osasivat käyttäytyä hienosti ja käynnistä jäi hyvä fiilis itsellekin. Kehuin poikia moneen kertaan sekä eilen että tänäänkin, koska koskaan aikaisemmin ravintolassakäynti ei ole onnistunut näin hyvin, vaikka harvoin tuleekaan käytyä muualla kuin hampurilaisravintolassa.

Pippuripihvi oli herkullista 

Tietenkin kaikenlaista pientä sattui, kuten se, että nelivuotiaan maitolasi kaatui. Mutta vahinkoja sattuu ja onneksi pöydässä olevat servetit riittivät. Vauva oli aluksi hereillä ja kun alkoi itkeä nälkää ja väsymystä, yritin kauhuissani hyssyttää pienen hiljaiseksi, ettei muut asiakkaat häiriintyisi. Tosin tämäkin ajattelu tuntui turhalta, koska myöhemmin läheisessä pöydässä istuva seurue piti huomattavan paljon kovempaa meteliä kuin meidän väsynyt vauva.

Etukäteen pelkäämäni yökin sujui mahdottoman hyvin. Vauva heräsi ensimmäisen kerran vasta aamuyöstä, söi maidon huoneenlämpöisenä ja jatkoi uniaan. Vanhemmat pojat eivät heränneet vauvan ääntelyyn ja koko perhe taisi nukkua yön hyvin. Hyvin sujunut hotellivierailumme päättyi aamupalabuffettiin, missä lapsille maistui kerrankin ruoka. Vaikka vauva istuikin pitkään sylissäni hankaloittaen suuresti syömistä, välillä on luksusta hakea valmis aamupala buffetpöydistä. Aamupalan kruunasi, kun vauva nukahti vaunuihin ja ehdin syödä rauhassa tarpeeksi aamupalaa seurustellen samalla muun perheen kanssa.

Miten lasten kanssa pärjää parhaiten hotellissa? Onnistuneita ja vähemmän onnistuneitakin kokemuksia olisi kiva kuulla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ilahduttavat ja vastaan niihin aina mahdollisimman pian.