Sivut

keskiviikko 17. elokuuta 2016

Blogi Facebookiin

Kaksi viikkoa sitten sain tehtyä blogille omat sivut Facebookiin, mutta siihen se sitten jäi. En jakanut päivityksiä enkä muutakaan. Sivuilta puuttuva kansikuva kummitteli mielessäni, eikä fb:n lähettämät muistutukset auttaneet asiaa. Yritin keksiä blogille kivaa ja toimivaa kuvaa nimen kera, mutta siitä ei meinannut tulla mitään. Kivoja kuvia ei tullut mieleen tai sitten toteutus omilla kuvankäsittelytaidoillani (melko olemattomat) ei onnistunut. Mielessä oli jonkinlainen idea, mutta se ei halunnut tulla ulos. Turhauttavaa. 

Olen ihminen, joka haluaa saada asiat tehtyä valmiiksi heti. Keskeneräiset asiat jäävät pyörimään mieleen ja vievät kaiken keskittymisen. Ja kun vatvon mielessäni jotain asiaa, tulee ihan liian helposti tiuskaistua lapsille, kun he tulevat jotain kysymään tai kertomaan tai pyytämään. Välillä tuntuu, ettei omia ajatuksia ehdi mitenkään ajatella loppuun, kun lapset on hereillä. Mutta sitten välillä on ajatuksia, joita ei pitäisi miettiä, kun lapset ovat hereillä. Ajatuksia, joilla ei ole sillä hetkellä kiire. Ajatuksia, jotka ehtii ajatella myöhemminkin. Ajatuksia, jotka vievät huomion nykyhetkestä. Ajatuksia, kuten blogin nimen kirjoitusasu.

Eilen iski uudenlainen ajatus blogin nimen kirjoittamisasusta ja päivällä löytyi hetki aikaa myös kokeilla erilaisia fontteja. Osa tuntui heti hyvältä, suuri osa ei. Etsin fonttia, joka tuntuisi heti oikealta. Ensivaikutelma on usein ainakin omalla kohdalla se oikea. Se, mitä pitää lähteä muokkaamaan, selvittämään tai toteuttamaan asiasta riippuen. Mietin yleensä liikaa. Pohdin asioita joka kantilta ja lopulta ajatukset ovat niin solmussa, etten näe enää järkevästi miltään kantilta katsoen. Liian usein tilanne ja oma paniikki laukeaa vasta, kun puhkeaa riita.

Löytämästäni fontista tuli samantien hyvä fiilis, se se olisi. Mies auttoi Photoshopilla muokkaamaan nimen juuri oikeanlaiseksi. Pystyin lisäämään facebookiin kansikuvan ja samalla päivitin myös blogin omannäköisekseni.Vaikka olen merkonomina työskennellyt tietokoneiden parissa jo vuosia, en ole juurikaan käyttänyt sosiaalista mediaa. Fb:ssä olen viimeisen kahdeksan vuoden aikana julkaissut vain muutamia päivityksiä. Käytän sitä lähinnä viestittelyyn ja kirpputoreihin. Nyt oli kuitenkin korkea aika poistua omalta mukavuusalueelta. Saa nähdä, mitä tästä tulee.

Kukkahattuäiti Facebookissa
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ilahduttavat ja vastaan niihin aina mahdollisimman pian.